08.02.2015 | 0:16
Гонзо купи калеври на Абди
Пращат Георги Сърмов в Германия да лекува контузия

Спортният директор на “Левски” Георги Иванов-Гонзо купи калеври на най-новото попълнение на тима Леван Абди. Сома­лийското крило, което вчера дебютира за “сините”, подписа договор под наем до края на сезона.

Причината за това Иванов да се бръкне в джоба си е, че Абди пристигна в лагера без своите обувки. Всичко това се случи не поради липса на сериозно отношение на крилото, идващо от “Ризеспор”, а именно заради Гонзо. Както е известно, около 26-годишния Абди се разигра истинска сага, като първо се очакваше да пристигне в началото на лагера във втората половина на януари.

Двата клуба се бяха разбрали, но след това условията от страна на “Ризеспор” се променихаПоследва пропадане на сделката, която “сините” смятаха за сигурна, и това ги забави със селекцията на Стойчо Стоев, тъй като трябваше да се преговаря с други играчи. Все пак след няколкодневна пауза и подновяване на договорите двете страни стигнаха до договор, който бе подписан от Абди и Константин Баждеков в Истанбул на 4 януари вечерта. Предвид факта, че остават малко контроли, а Стоев има проблеми с травмата на Антонио Аниете в офанзивен план и иска да пробва най-бързо новите играчи, Иванов настоял пред Абди да пристигне максимално бързо в Анталия, без да се връща до Ризе, за да може да играе веднага. Именно поради това Иванов дал лични средства да се купят исканите от футболиста калеври, информира “Спор­тал”.

С новите си калеври Абди успя да дебютира в срещата срещу “Спар­так” (Миява) вчера, която обаче “сините” загубиха с 0:1. Чет­въртият в словашкото първенство се наложи с минималния резултат, след като единственият гол в срещата дойде отново от дузпа през първото полувреме. Така “сините” регистрираха второ поражение в шестте си проверки до този момент на турска земя.

Българският тим отстъпи и на “Улисес”, въпреки че мачът не се доигра и бе прекратен при резултат 2:1 в полза на арменците. В другите си мачове “Левски” записа 1 победа и 3 равенства.Междувременно “сините” загубиха още един играч поради травмаСтава въпрос за Георги Сърмов, който се завърна в титулярния състав срещу “Лех” (Познан) при равенството 2:2, но на почивката бе заменен от Радослав Цонев поради травма.

Опорният халф отново има разтежение и в неделя заминава за Германия, където ще мине обстойни прегледи. При положение че травмата е по-сериозна, Сърмов ще се завърне след това в България, където ще почне лечение преди старта на сезона срещу “Хасково”. Имащият 119 мача и 10 гола със синята фланелка играч страдаше от травма от края на миналата година до началото на подготовката, като поради това взе участие чак в третата контрола в Анталия с “Милсами”, когато влезе резерва. Този сезон Сърмов има 15 мача и два гола за “Левски” при победите срещу “Лудогорец” с 3:2 и над “Ботев” (Пловдив) с 3:0 на “Коматево”.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране