25.02.2015 | 20:50
Грандовете бяха отрязани за парите от тв правата
Нека си направят собствено първенство, призова ги босът на "Лудогорец"

Претенциите на грандовете „Левски“ и ЦСКА за преразпределение на парите от телевизионните права бяха категорично отхвърлени както от собственика на „Лудогорец“ Кирил Домусчиев, така и от президента на БФС Борислав Михайлов. Двата столични клуба са недоволни от сумите, които ще получат по договор, и дори заплашиха, че ако от следващия сезон нещата не се променят, ще бойкотират излъчването на мачовете си.

„В А група не са само тези два отбора, има още десет. Ако „Левски“ и ЦСКА имат намерение да си направят собствено първенство и да играят помежду си всяка седмица, нека го сторят. За мен далеч по-важно е да има 10-12 финансово осигурени клуба, за да може първенството да бъде интересно“, коментира Домусчиев пред bTV.

Бизнесменът допълни, че във футбола нещата не се получават само с наливане на много пари, а трябва и мениджмънт. Той сравни управлението на даден клуб с това на държавата, където най-важното е кой ще бъде министърът и кой ще управлява отделните институции.

Президентът на БФС Борислав Михайлов също бе на мнение, че освен „Левски“ и ЦСКА в А група има още 10 отбора, чиито интереси трябва да бъдат защитавани при разпределението на парите. Според бившия вратар, за да се стигне до промени в сумите, които клубовете получават от телевизионни права, трябва техните президенти да седнат и да се договорят помежду си.

Михайлов отговори и на претенциите, които двата гранда имат срещу решението мачовете между тях да се играят единствено на Националния стадион „Васил Левски“. Президентът на БФС припомни, че основната причина да бъде взето подобно решение е мнението на полицията, която не желае да охранява дербито на клубните стадиони.

„Това решение бе взето още преди 3 години с участието на един бивш министър на вътрешните работи и на кмета на София. Полицията е категорична, че няма да охранява мача, ако той не се играе на ст. „Васил Левски“. Аз също съм на мнение, че без полиция този мач не може да се проведе. Няма охранителна фирма, която да се справи с опазването на реда, това мога да го гарантирам“, каза още Михайлов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране