25.03.2015 | 7:52
Григор без късмет при жребия в Маями
Сесил на победа от основната схема при жените

Григор Димитров нямаше особен късмет при тегленето на жребия за турнира с награден фонд $5,4 млн. в Маями. Българинът е поставен под №9 в основната схема и почива на старта, но още във втори кръг ще се изправи срещу бившия №4 Хуан Мартин дел Потро (Арж) или Вашек Поспишил (Кан).З

а българина това ще бъде пето участие в надпреварата, където най-доброто му представяне е достигането до осминафиналите през 2012-а. Ако Григор успее да преодолее съпротивата на първия си противник и отново достигне до третия кръг, ще си осигури 45 точки за световната ранглиста, а в спор за място на осминафиналите може да срещне поставения под №18 в схемата Джон Иснър (САЩ). Шампионът от Откритото първенство на САЩ през 2009 г.

Дел Потро е преследван от контузии и се свлече на 616-о място в класацията на АТР. За последно той игра в средата на януари, когато се завърна на корта на турнира в Сидни след 11-месечно отсъствие заради операция на лявата китка. Впоследствие аржентинецът отново почувства болки и претърпя нова хирургическа интервенция и пак трябваше да почива.Само на една победа от участие в основната схема при жените пък е втората ни ракета Сесил Каратанчева.

25-годишната софиянка постигна труден успех на старта на квалификациите над Ан-Софи Местах (Бел) с 6:2, 5:7, 6:3. Сесил отрази 12 от 16 възможности за пробив на съперничката си и стигна до успеха след 2.13 ч. игра.Тя заработи 3125 долара и 20 точки за световната ранглиста, в която заема 120-о място.В мача за влизане в основната схема Сесил ще се изправи срещу Юлия Глушко (Изр).

Родената в Украйна тенисистка е 133-та в класацията на WTAв момента, но е достигала до 79-ото място. Българката е спечелила единствената среща помежду им с 6:2, 6:0 в Клиъруотър (САЩ) през 2011 г.Първата ни ракета при жените Цветана Пиронкова започва директно в основната схема, в която ще стартира срещу квалификантка. В първия кръг на Индиън Уелс преди 10-ина дни Пиронкова загуби от Каратанчева, която отново дойде от пресявките.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране