24.01.2015 | 20:57
Григор Димитров срещу Анди Мъри в неделя
Мачът ще се играе на централния корт "Род Лейвър Арина"

Осминафиналният сблъсък на Откритото първенство на Австралия по тенис между Григор Димитров и Анди Мъри ще започне в неделя около 11:30 – 12:00 часа българско време. Очакваният с огромен интерес двубой е втори във вечерната сесия на централния корт „Род Лейвър Арина“ и ще стартира след мача на Симона Хлеп и Янина Викмайер, който е с начален час 10:00 наше време.

Мъри и Димитров са играли шест пъти помежду си, като шотландецът има четири победи. Олимпийският шампион от „Лондон 2012“ спечели последния двубой – 6:3, 6:3, на осминафинал в Париж в края на миналия сезон, но Гришо записа успех в единствения им сблъсък в турнир от Големия шлем до този момент – на миналогодишния „Уимбълдън“. Тогава Димитров триумфира с впечатляващ успех с 3:0 над действащия шампион.

„Случи се да направя един слаб мач и това може да стане по всяко време в индивидуален спорт. За съжаление бе сполетя точно на „Уимбълдън“ и бях много разочарован. Подобни слаби мачове са неизбежни три или четири пъти годишно. Не очаквам това да се повтори и в неделя. Уверен съм. Спокоен съм и не се притеснявам от такова развитие“, заяви Анди Мъри преди срещата с Гришо.

Осен Григор и Мъри, напред в Мелбърн продължават и останалите фаворитите от мъжката схема. След вчерашното отпадане на Роджър Федерер, днес липсваха изненади.

Миналогодишният шампион Станислас Вавринка (Швейцария) се справи с Ярко Ниеминен (Финландия) след 3:0 сета (6:4, 6:2, 6:4). Финалистът от Откритото първенство на САЩ Кей Нишикори загуби сет, но все пак надделя над американеца Стив Джонсън с 6:7, 6:1, 6:2, 6:3.

Друг от младите фаворити в Австралия – Милош Раонич, също продължава в четвърти кръг. Канадецът отвя Бенямин Бекер (Германия) с 3:0 – 6:4, 6:3, 6:3. Световният №1 и четирикратен шампион в Мелбърн – Новак Джокович, се справи със съпротивата на Фернандо Вердаско и след 7:6(8), 6:4, 6:4 очаквано намери място на осминафиналите.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране