03.01.2015 | 0:36
Гришо кацна в Бризбейн
Българинът тренира отново с Рашийд

Григор Димитров пристигна в Бризбейн (Авл), където ще открие новия си сезон на турнира с награден фонд $494 310. Там той достигна преди 2 години до първия си финалв надпревара на АТП, а сега е поставен под №4 в схемата.

Турнирът е от 5 до 11 януари и е част от подготовката на тенис елита за Откритото първенство на Австралия, първото състезание от Големия шлем. Най-добрият ни тенисист ще стартира директно от втория кръг.Димитров веднага стана обект на внимание от страна на местните медии. Той определи предсезонната си подготовка, проведена в Лос Анджелис, като „брутална” в интервю за The Courier Mail.

Помолен да коментира изказванията на специалистите, които го посочиха като един от кандидатите за титла от Шлема през 2015 г., той заяви: „Поласкан съм от такива оценки, разбира се, но трябва да докажа, че те са правилни. Надявам се тази година да постигна по-добри резултати. Дойдох в Бризбейн, за да покажа най-добрия си тенис. Не се чувствам нервен, а просто съм развълнуван преди старта.  Готов съм да изляза на корта.”

Григор Димитров проведе първата си тренировка в града, който му носи късмет, отново под ръководството на своя треньор – австралиеца Роджър Рашийд. След това сподели радостта си, че отново се е събрал с екипа, с който стигна до най-големите успехи в кариерата си. „Отборът е отново заедно – 01/01/215! – написа Гришо в Twitter.

– Щастлив съм, че имам пак до себе си истинския австралиец Роджър Рашийд и г-н Вивие.”Рашийд пък продължи традицията да поднася нестандартен поглед към отношенията си с Димитров. Той пусна снимки на хасковлията сред огромни местни дървета и написа: „Очаквам с нетърпение моята австралийска публика да те „осинови” за Australian Open, приятел. Пристигнахме в базовия лагер и сега отново започва изкачванетоМеждувременно стана ясно, че един от най-сериозните съперници на Григор Димитров в Брийзбейн – аржентинецът Хаун Мартин дел Потро, няма да участва в турнира заради болки в китката. Той е вторият след хърватина Марин Чилич, който се отказа в рамките на 48 часа.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране