08.07.2024 | 9:21
Хамид Хамид чете поезия в ефир: Пеевски и Доган са като баща и син, обичаме ги (видео)
Виновен за всичко е дерибеят космонавт Аталай!

Сладникава поезия се изля в сутрешния ефир по адрес на Делян Пеевски и Ахмед Доган.

“ДПС вече е втора политическа сила, благодарение на единството на партията, благодарение на д-р Ахмед Доган и на Делян Пеевски. Всички в ДПС носят в сърцето си д-р Ахмед Доган, всички обичат д-р Ахмед Доган. Винаги през годините, когато ДПС е трябвало да се разделя с някои дерибеи, винаги ДПС е намирало решение и изход от такива ситуации. За пръв път се прокарва абсурдната теза, че някой е против д-р Ахмед Доган, някой е срещу Доган, а още по-асурдно е това да е Пеевски. Отношенията между двамата са още по-силни, отколкото между баща и син.

Отношенията им са прекрасни и не може един Рамадан Аталай за лична изгода да ги протипоставя. Пеевски води партията напред”, заяви депутатът от ДПС Хамид Хамид.

Той изтъкна, че големият проблем е между хората по места и “тези дерибеи, защото хората не искат дерибеи”.

Хората по места посочиха със своите решения кои са дерибеите. Рамадан Аталай дерибейства по места от 30 години. Хората в Пловдив област си го разпознаха и свалиха доверието от него. Заради личните амбиции на един или двама, няма как някой да извежда тезата, че някой е срещу някой в тази партия. В какво се изразява дерибейството? Хората в тяхната декларация за обяснили, не искам да ви издавам партийна кухня. Дерибействане е да властваш над определена група хора, да казваш своето мнение без да чуваш тяхното”, обясни Хамид.

Припомняме, че в неделя от пресцентъра на ДПС разпространиха изявление на Пеевски, в което той декларира верността си към Доган, заявява, че конфликт “Пеевски-Доган” няма, а има конфликт между него и “дерибеите” в ДПС. Така той определи част от хората, срещу които предприе чистка в партията и което стана причина за напрежението в движението. Преди това той се опита да оправдае разрива между себе си и депутатите, които се съобразиха с призива на Доган и не подкрепиха предложения от ГЕРБ кабинет, с отношението по линията Русия – НАТО.

Хамид Хамид обясни и защо ДПС се раздели на две при гласуването на кабинета “Росен Желязков”.

Според него волята на почетния председател се спазва, но поднесена 10 минути преди това като заповед и разпореждане от Рамадан Аталай и без аргументи, довело до хаос в групата.

“На заседание на групата бе взето решение да се изключи Рамадан Аталай. 30 човека са се подписали за неговата оставка. Решението за сваляне на доверието на дерибия Рамадан Аталай е взето с решение на ДПС Пловдив. Парламентарната група е длъжна да се съобрази с това. Аз съм чувал, че Аталай е космонавт, но не му вярвайте много”, каза още Хамид Хамид.

А интервюто му завърши с обръщение и към Доган, и към Пеевски: Обичаме ви!

2 коментара

  1. ххахаха каза:

    Доганя му прочете поезията.

  2. Кики каза:

    Ега ти и мършите!!! “Доган ага, “Доктор” Ахмед, никой не може да ни забрани да Ви обичаме, дори Шиши!”

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране