18.03.2020 | 0:34
Икономистът Илиян Михов заразен с COVID-19 в Сингапур
Той бил във Франция на 13 март

Икономистът Илиян Михов е българинът, заразен с новия коронавирус в Сингапур, за когото по-рано съобщи МВнР.

В момента Михов е в добро настроение, уточняват от престижното бизнес училище INSEAD, които посочиха името на българина. Той е ректор на вуза в Сингапур. В негово отсъствие зам.-деканът и декан по иновациите Петър Земски ще изпълнява длъжността.

В момента Михов е отделен в изолация в болница в Сингапур. В пълно съответствие с установените процедури за проследяване на контакти, всички, които са били в близък контакт с Михов, са пуснати в задължителен отпуск.

За последно Михов бил в кампуса на INSEAD на 9 март, след което пътува до Франция. До 12 март той е бил в европейския кампус на ВУЗ-а във френския град Фонтенбло. Пътувал обратно от Франция до Сингапур в петък, 13 март. В събота Михов започнал да изпитва леки симптоми и веднага отишъл да си направи тест в Националния център по инфекциозни заболявания в Сингапур. В неделя излязъл положителен резултат за КОВИД-19.

В съответствие с местните разпоредби във Франция, европейският кампус е трябвало да бъде затворен към понеделник, 16 март, заедно с училища и университети в цялата страна. Персоналът и преподавателите в INSEAD преминават към дистанционна работа.

Всички, които са били в контакт с Илиян Михов там, също са инструктирани да следят внимателно температурата и здравето си през следващите седмици. През 2010 г. Илиян Михов бе предложен от премиера Бойко Борисов за вицепремиер, но след последвали медийни атаки към него, той се отказа.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране