07.04.2019 | 11:29
Имотната сага стигна до роднини на Делян Добрев
"Дриймтиймът" пазарувал на цени от 270 евро на квадратен метър

Кумовете на депутата от ГЕРБ Делян Добрев от Хасково са успели да придобият два апартамента в столичния квартал „Манастирски ливади“ на цени от 288 – 315 евро. Това показа проверка на „Биволъ“ в Имотния регистър.

Според данните – семейството на Евгени Консулов (бивш зам.-кмет на община Хасково) е придобило два апартамента в строяща се към 2016 г. сграда на ул. „Иван Сусанин“. Жилищата са с площ от 73 и 56 кв.м., а декларираната цена на сделката – 41 115 лв. в първия случай и близо 35 000 лв. във втория.

В същия ден през септември 2016 г. е изповядана и още една имотна сделка в същата сграда – купувач този път е Даниел Гаргов, общински съветник от ГЕРБ-Хасково и съпруг на братовчедката на Делян Добрев. Гаргов купува два апартамента: един с площ 284 кв.м., втори – 42 кв.м. и три гаража от 17 квадрата. Общата декларирана сума е 201 900 лв., по 273 евро на кв.м.

„Биволъ“ посочва, че през 2018 г. двата апартамента и трите гаража са продадени от братовчедите на Добрев на фирма, собственост на неговата майка за 400 000 лв., сума, която надвишава с 13 хиляди лева данъчната оценка на жилищата.

В края на 2017 г. връзките на Делян Добрев с лица на ключови позиции в местното самоуправление на Хасково беше използвано като повод за искане на оставката му от страна на БСП и една от по-сериозните вътрешни кризи в ГЕРБ. Бойко Борисов се намеси, като поиска Добрев да се оттегли от Народното събрание. Тогава обаче парламентарната група, ръководена от Цветан Цветанов, се обяви публично в подкрепа на колегата си и гласува против прекратяването на мандата му като народен представител. За сметка на това Евгени Консулов обяви, че ще напусне поста си на зам.-кмет на Хасково.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране