21.03.2015 | 16:52
Инфаркт е покосил олимпийския шампион Милен Добрев
Щангистът имал високо кръвно и е пиел лекарства, но в последно време не ги е вземал

Олимпийският шампион по щанги Милен Добрев бе открит мъртъв в Пловдив днес на обяд.

Тялото на Добрев е открито в дома му в кв. „Кършияка“ от баща му. Сигналът е бил подаден в 13.28 ч. на тел. 112. Служители на Трето РПУ-Пловдив все още извършват оглед. Очаква се по-късно да изнесат тялото на шампиона. По първоначални данни по тялото на 35-годишния Добрев не са открити следи от насилие, вероятно става дума за инфаркт, информацията все още не е потвърдена.

Приятелят на Милен Добрев – Атанас Марков каза, че Добрев е имал високо кръвно и е пиел лекарства, но в последно време не ги е вземал. Двамата са имали планове да отварят детска спортна школа.

Новината за смъртта на последния ни олимпийски шампион в щангите идва само ден, след като стана ясно, че 11 души от националния ни отбор по вдигане на тежести са уловени с допинг. Това на практика е почти цялата ни представителна селекция, включително и европейските шампиони Иван Марков и Милка Манева. Според разпоредбите на Международната федерация по щанги, всички 11 национали са застрашени от 4-годишно наказание. Забранената субстанция, уловена в пробите на щангистите ни, е станозолол.

Днес Министерството на младежта и спорта излезе с официална позиция, в която остро осъди случилото се. „Недопустимо е по такъв начин да се руши имиджът на България! Още повече, че това е рецидив за тази федерация. Скандалът е тежък и огромен! И ние гарантираме, че всички виновни ще понесат своята отговорност“, се казва в обръщението на Спортното министерство. От там допълват, че министър Красен Кралев вече е разпоредил експресна проверка по случая.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране