31.01.2015 | 23:42
Ислямисти обезглавиха и втория японец
В интернет е пуснат запис с екзекуцията на Кенджи Гото

Медиите получиха информация за обезглавяването на втория японски заложник, държан от „Ислямска държава“. Екстремистите от групировката са обезглавили пленника Кенджи Гото, съобщава АФП.

По данни на организацията СИТЕ, която следи за активността на ислямистите в интернет, видеозапис с обезглавяването е публикуван в интернет ресурси на радикалната групировка. Японските власти  съобщиха, че са започнали анализ на записа и в най-скоро време ще потвърдят или опровергаят достоверността му.

По-рано външното министерство на Япония призна, че ситуацията с Кенджи Гото е навлязла в безизходица. „Ислямска държава“ искаше в замяна на свободата на Гото и йордански пилот да й бъде предадена терористката Саджида ар Ришауи. Срокът на дадения от ислямистите ултиматум изтече още в четвъртък вечерта.

Йордания, в чийто затвор се намира Ришауи, настоя от исламистите да представят доказателства, че пилотът им ал Кесасба е жив, но такива не получи.

Дни по-рано “Ислямска държава” обяви, че нейни екстремисти са обезглавили японския заложник Харуна Юкава. Това бе направено с видеозапис, разпространен в профили в туитър, близки до джихадистката групировка. В клипа Кенджи Гото държи в ръка снимка на Юкава и казва: “Вие (японското правителство – б.р.) бяхте предупредени. Даден ви бе срок, моите похитители спазиха думата си”.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране