15.05.2019 | 15:54
Историческият финал за Купата на България е тази вечер
Половин Пловдив ще празнува

Историческият финал за Купата на България, който за пръв път ще изправи два отбора от един провинционален град, ще се състои тази вечер от 19:00 часа на стадион „Васил Левски“ в София. Ботев (Пловдив) излиза срещу Локомотив (Пловдив), а тази нощ половината град ще празнува. Въпросителната е коя половина – „жълто-черната“ или „черно-бялата“?

„Смърфовете“ ще опитат да завоюват за пръв път в историята си трофея, като датата за тях е съкрална. Точно преди 15 години на този ден клубът печели първата си титла на България.

„Канарчетата“ ще изиграят своя трети финал за последните пет години, като през 2017 година вдигнаха трофея, а през 2014 загубиха финалната битка. Тимът на Николай Киров има във витрината си три купи на България.

София от сутринта започва да се пълни с привърженици на двата отбора, които ще направят истински десант днес. Очаква се над 25 000 души да са на трибуните на „Васил Левски“ за двубоя.

Треньорът на Ботев Николай Киров има дилема единствено за крайните бранители. Единият ще бъде Еберт Кардосо, а за другия фланг се чака до последно да се разбере състоянието на Джонатан. Ако е готов, бразилецът ще бъде титуляр. В противен случай Филипов ще заеме позицията. На вратата застава Даниел Кайзер, а пред него ще са Кристиян Димитров и Димитър Пиргов. Терзиев ще застане пред тях, а в полузащитата ще действат Балтанов, Неделев, Шопов и Александър Тонев. Атаката ще води Антонио Вутов.

Треньорът на Локо Бруно Акрапович няма притеснения за състава си и всички футболисти са на линия. На вратата ще се избира между Илко Пиргов и Мартин Луков. Ако първият застане, то ще гледаме сблъсък на братята Пиргови – Илко от Локо срещу Димитър от Ботев. Томашевич, Везалов, Езе и Петрович ще са защитна четворка, а пред тях ще действат Буна, Ангелов и Банович. Аралица, Димитър Илиев и Цветанов ще застрашават вратата на Кайзер.

До момента Ботев и Локо са се срещали 11 пъти в различни фази на турнира, но никога на финал. Предимството е на страната на „железничарите“ – 6 победи срещу 3 загуби.

Ботев (Пловдив) – Локомотив (Пловдив)
София, ст. „Васил Левски“, пряко по Нова Спорт
Купа на България, финал
Съдия: Николай Йорданов

Вероятни състави:

Ботев: Кайзер, Джонатан, Кр. Димитров, Пиргов, Кардосо, Терзиев, Шопов, Неделев, Балтанов, Тонев, Вутов

Локомотив: Луков, Томашевич, Везалов, Езе, Петрович, Банович, Ангелов, Буна, Илиев, Цветанов, Аралица

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране