13.07.2019 | 22:00
Историческият мач в Кърджали беше прекратен още в четвъртата минута
Дъждът отложи срещата за неделя

Историческият мач в Кърджали между Арда и Ботев (Пловдив) от първия кръг на efbet Лига беше прекъснат в 4-ата минута, след което отложен с 24 часа, от рефера Станислав Тодоров. Градът от Южна България се готвеше са голям празник – дебюта на „сините“ в елита на родния футбол, но поройният дъжд, който се изля над „Арена Арда“ минути преди мача, буквално наводни терена.

Главният съдия реши срещата да започне, но много тежките атмосферни условия не позволяваха да се играе футбол. Дъждът се изливаше все по-силно, а топката не можеше да се движи по терена, което накара Тодоров да прибере футболистите в съблекалнята още в 4-ата минута.

Малко след това стана ясно, че срещата е отложена с 24 часа, тъй като на стадион „Арена Арда“ няма осветление, което не позволяваше възможността двубоят да се премести с два часа, ако дъждът спре. Правилникът гласи, че мачът трябва да стартира в 18:30 часа на 14 юли, но от 4-ата минута. Официално от БФС и телевизията, предаваща срещите от efbet Лига, ще обявят в колко часа ще бъде подновен мача на 14 юли.

„Най-важно е здравето на играчите. Опитахме да видим дали може да се играе, но теренът се наводни и бяхме принудени да прекратим срещата. Трябва да подновим двубоя след 24 часа от 4-ата минута, но ще видим сега телевизията и БФС, тъй като има и друг мач по същото време“, сподели реферът Тодоров.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране