02.04.2015 | 8:59
Йоканович каза „не” на „Левски”
Иска си парите веднага

Бившият треньор на „Левски” Славиша Йоканович не е направил компромис с дължимите от клуба пари и не е подписал споразумение, което да послужи пред лицензионната комисия.

Това разкри адвокатът на сърбина в България Михаил Михайлов. „Сините” дължаха на наставника 45 000 евро, след като той вече веднъж направи компромис и свали с 5000 евро претенциите си. Във вторник „Левски” му преведе 14 143 евро и е поискал отсрочка за останалата сума. Такава обаче не е била дадена, след като легендата на „Партизан” си иска парите веднага и накуп. Така от „Левски” ще трябва да платят въпросните 31 000 евро на специалиста, ако искат да се сдобият с евролиценз.

Подобна е ситуацията и с испанския треньор Пепе Мурсия, който бе доведен и изгонен от Георги Иванов. За трите си мача начело на „сините” испанецът ще прибере 40 000 евро. Според специалисти частичните плащания към двамата на практика са спасили лиценза на „сините”, защото УЕФА гледа с добро око на клубовете, които правят реални постъпки да си платят дължимото.

При всички положения обаче дългът към двамата трябва да бъде изчистен до края на май. Тогава ще излязат резултатите от лицензирането. Ако клубът не се е разплатил през този период, последствията може да бъдат сериозни.Славиша Йоканович пое „сините” в края на лятото на 2013 година и водеше тима в 11 срещи. След равенство с „Локомотив” (Сф) обаче той бе уволнен от собственика Тодор Батков, въпреки съпротивата на тогавашните директори в клуба Наско Сираков и Иво Тонев.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране