29.06.2020 | 17:00
Каракачанов към ученици в Своге: Носете гвардейското знаме с чест и предайте патриотизма на приятелите си
Зам.-кметът на Своге Илия Богданов изрази благодарност към МО за помощта при създаването на ученическия гвардейски отряд

Носете гвардейското знаме с чест и предайте патриотизма на приятелите си. Това заяви днес, 29 юни, в Своге министърът на отбраната Красимир Каракачанов в обръщението си към младите гвардейци от Десетия ученически гвардейски отряд.

Униформата, която днес носите, има славна и красива история. Това е униформата на Георги Бенковски и хвърковатата чета, които ни донесоха свободата след 500 години робство. Тази униформа Ви задължава да бъдете добри ученици, да изпълнявате своите задължения и да развиете чувство за патриотизъм сред вашите съученици и приятели, подчерта още министър Каракачанов.

Заместник-кметът на Своге Илия Богданов изрази благодарност към Министерството на отбраната за помощта при създаването на ученическия гвардейски отряд. Той заяви, че това е пример за градивна политика и взаимодействие между държавната и местната власт.

Командирът на Националната гвардейска част полковник Кънчо Иванов каза, че перото, символ на гвардейците, задължава онези, които го носят, да са ученолюбиви и да изпълняват безупречно задълженията си.

Десетият ученически гвардейски отряд ще бъде част от всички патриотични събития, организирани от община Своге, и ще допринася за възпитаване на младежта в любов към Родината. Същевременно участниците в отряда поемат ангажимента с поведението, проявите и успеха си в училище да бъдат пример за своите връстници.

Стратегическият преглед на отбраната, на чиято основа се планира развитието на въоръжените сили до 2032 г., е амбициозен проект, в който сме заложили държавата да осигурява годишно 2% от БВП за сектор „Отбрана“.  Гласуването и изпълнението на Стратегическия преглед ще гарантира, че след 12 години Българската армия ще бъде много по-организирана и по-боеспособна, отколкото е днес, заяви министърът на отбраната Красимир Каракачанов пред журналисти в коментар  за  резултатите от Стратегическия преглед на отбраната.

През изминалите 30 години почти нищо не е инвестирано в Българската армия. Ние сме си поставили амбицията да наваксаме за 10 години пропуснатото, категоричен беше той.

Моята идея е в бюджета за 2021 година да заложим още 10 % за увеличение на възнаграждението на военнослужещите. Това ще е първият случай в историята на Българската армия – за четири години възнаграждението на военнослужещите да се повишава последователно с 10%, допълни още той.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране