19.10.2018 | 10:17
Караянчева за Борисов: Вярвам, че духом е с нас!
От БСП недоволстват, че министър-председателят и вицепремиерът Валери Симеонов отсъстват от дебата за вота на недоверие

Вярвам, че Бойко Борисов духом е с нас. Това каза председателят на Народното събрание Цвета Караянчева във връзка с отсъствието на премиера от започналия в парламента дебат по вота на недоверие срещу правителството.

Караянчева отговори на Георги Гьоков от БСП, който призова: „Възможно ли е да поканим министър-председателя да присъства на вота на недоверието, а също и ресорният вицепремиер Валери Симеонов, в чийто ресор е здравеопазването?”

Гьоков посочи, че всички министри са в парламента, включително и заместник-министри на здравеопазването. „Мислите ли, че е нормално министър-председателят и ресорният вицепремиер да не присъстват на вота на недоверие? Мисля, че още от началото започвате да неглижирате този инструмент, така да кажа, вота на недоверие и е редно според мене да ги поканите. Още повече че българските граждани очакват този, който ръководи държавата, да си каже тежката дума в Народното събрание по въпросите за здравеопазването”, каза още депутатът от „БСП за България”.

Цвета Караянчева отвърна: „Свързала  съм се с министър-председателя. Той отсъства от страната, на посещение е в Брюксел, така че няма как да присъства. Аз вярвам, че той духом е с нас.”

Известно е, че премиерът Бойко Борисов системно избягва да отговаря пред Народното събрание. Ръководството на парламента също добре се грижи за това.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране