15.09.2020 | 23:37
Китай твърди, че корановирусът се е появил първо в Лос Анджелис
Тръмп нападна Китай заради пандемията от коронавирус, обвинявайки Пекин за "масово убийство в световен мащаб"

Китайски медии, позовавайки се на американския вестник „Лос Анджелис Таймс“, твърдят, че коронавирусът се е появил първо в САЩ, а после в Китай. Американското издание цитира учени от Калифорнийския университет в Лос Анджелис и Вашингтонския университет, които забелязали, че броят на пациентите с кашлица от 22 декември миналата година до февруари тази година е бил значително по-голям.

Китай обаче първи е информирал Световната здравна организация за наличието на заразата в Ухан. Така че, официално вирусът за пръв път се появи в китайския град Ухан през декември 2019 година и бързо се разпространи по целия свят, заразявайки милиони хора. Друг въпрос са огромните икономически щети, които продължават да се трупат върху страните от целия свят.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп нападна Китай заради пандемията от коронавирус, обвинявайки Пекин за „масово убийство в световен мащаб“.

„Некомпетентността на Китай и нищо друго е виновна за това масово убийство в световен мащаб“, написа президентът в Туитър.

Тръмп твърди, че съществуват данни, с които можел да докаже, че опасният коронавирус е бил създаден в китайска лаборатория. И по-конкретно – в Института по вирусология в китайския град Ухан.

Президентът на САЩ разкритикува държавното ръководство на Китай, обвинявайки го, че не е било в състояние да спре разпространението на епидемията в страната. „Или не са били в състояние, или са решили да не го правят, от което светът пострада тежко“, каза Тръмп.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране