01.12.2019 | 1:07
Кой финансира предаването на Сашо Диков?
Скандал в ефир между Димитър Байрактаров и Стажанта, който май също си плаща за излъчването на предаването му по „Евроком“

Невиждан скандал между водещия Сашо Диков и бившия депутат и ексводещ Димитър Байрактаров се разигра в ефира на „Евроком“ в петък вечерта. Причината бе свалянето на предаването „Бареков и Байрактаров“ и коментар на Диков от миналата седмица, че това станало заради неплащане на ефирно време. Ставало въпрос за 30 000 лв., които продуцентът на предаването – фалиралата партия „България без цензура“, дължи на „Евроком“. Стажанта ехидно заяви още, че едни си плащали да ги излъчват (Бареков и Байрактаров), а на други телевизията плащала (неговото предаване Евродикоф“).

Димитър Байрактаров поиска право на отговор, в който заяви, че дължи пари на никого. Между него и Сашо Диков очаквано започна дълъг спор, който прерасна в скандал, придружен с вадене на „кирливи ризи“. „Ти кой си да лъжеш? Защо внушаваш лъжи? Първо защо не кажеш на хората как се казваш?, избухна Байрактаров.

И продължи: “Сашо Диков Стойков се казваш! И като какъв работиш? И защо не кажеш как се финансира твоето предаване и откъде идват парите? Регистрирал си се като свободно упражняващ професията „водещ“! На куклен театър, на увеселително шоу – само ти си знаеш!“ Тук Стажанта го прекъсна, за да му каже „че ти просто лъжеш“. Това принуди Димитър Байрактаров да извади документа от Търговския регистър, за да потвърди думите си.

Тогава Сашо Диков призна, че работи в „Евроком“ с продуцентски договор и че той сам си е продуцент. Това, според ексдепутата, означава, че е „Евродикоф“ е външна продукция, че сам се финансира и че плаща за излъчването на предаването си. В случая – 15 000 лв. на издание.

Същите условия били валидни и за Люба Кулезич.

Тук Байрактаров го попита кой му плаща. Диков му отговори, че собствениците му превеждали парите по банков път. „Така ли? И как става това с 15 000 -16 000 лв. годишна печалба на „Евроком“?, отвърна му Байрактаров.

Прави впечатление, че „Евродикоф“ се рови твърде избирателно по теми, свързани само с много пари. Освен че избягалият в Сърбия банкер Цветан Василев (или някой от адвокатите му) е сред редовните му гости, Сашо Диков очевидно работи добре и с арестуваните олигарси Николай Банев и Миню Стайков.

Добре представена в Евродикоф“ е и Корнелия Нинова, за разлика от Сергей Станишев и опозицията в БСП, които никога не са били събеседници на Стажанта. Нинова е обгрижвана така, както го правят БСТВ, в. „Дума“, малък столичен сайт и жълт вестник. Изводите оставяме на читателите ни.

В петък разяреният Димитър Байрактаров коментира, че Диков е добър манипулатор. И това очевидно е така, защото през септември тази година, когато кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор висеше на косъм и се твърдеше упорито, че Бойко Борисов не го иска, Стажанта изведнъж се сети за….старо разследване на „Бивол“ за евродепутата Емил Радев. Именно неговото име тогава се обсъждаше в ГЕРБ за евентуален първи обвинител, а Диков го пресираше в парламента в цели две предавания. Така тв водещият, който уж е срещу Иван Гешев, участва активно в отстрела на конкурентите му, каквото направиха Никола Филчев с Борис Велчев, Антикорупционният фонд с Борислав Сарафов и Пламен Георгиев.

Да не говорим силната му фиксация върху кмета на Варна Иван Портних, за когото се твърди, че е притискан от бизнес кръгове около ДПС за „баницата с обществените поръчки“!

Липсата на какъвто и да било интерес към скандала в БНР в частта му КОЙ депутат е заплашвал жалкия бивш генерален директор Светослав Костов да отстрани Силвия Великова показа ясно кои всъщност са истинските „приятели“ на Сашо Диков. Политици от ГЕРБ и БСП, анализатори и журналисти от националното радио категорично твърдяха и твърдят, че Костов е бил тормозен от Велислава Кръстева от ДПС. Поради тази причина тя вече 4-ти  месеци има негласна забрана да се появява в медиите, не присъства на заседанията на медийната комисия в Парламента, а в анкетната комисия за БНР представител на ДПС е финансистът Йордан Цонев. Вместо това, Диков преследваше в СЕМ нещастния Светослав Костов и го засипа с какви ли не обиди в предаването си.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране