07.01.2020 | 23:20
Кола прегазила фена на „Ботев“ в Солун, не е имало бой
26-годишна жена е управлявала автомобила

Докладът на съдебния лекар потвърди, че смъртта на 28-годишен българин в Солун в неделя вечер след сблъсъци между фенове на футболни клубове е настъпила, след като той е бил прегазен от автомобил и не е причинена от група местни футболни фенове, които според съобщенията са го преследвали, пише електронното издание на гръцкия вестник Kathimerini.

Инцидентът стана след сблъсъци между враждуващи фенове на клубовете „Арис“, побратим на „Ботев“, и местния ПАОК. Фенове на ПАОК нападнали група привърженици на „Ботев“, които са били в Гърция да подкрепят „Арис“. Тогава 28-годишният Тоско Бозаджийски опитва да избяга, но е блъснат от преминаваща кола. Други двама българи са ранени и настанени в солунска болница.

26-годишна жена, за която се смята, че е управлявала автомобила, който го е ударил, когато е изтичал на пътя, е обвиненa в бягство от мястото на произшествието и е освободенa в очакване на съдебния процес.

В неделя, докато българите седели в кафене в центъра на Солун, били нападнати от група от около 20 души. Те са дошли с мотоциклети, с каски, с качулки, били са маскирани, тоест едно добре организирано нападение, коментира пред БНТ българският консул в Солун Красимир Тулечки. Той е разговарял с лекар, който е казал, че има много силна тежка рана в областта на главата, нанесена с тръба най-вероятно, има и други наранявания на тялото, които са причинени от автомобила.

Тоско е бил популярен сред запалянковците на пловдивския тим като водеща фигура в дейността на агитката

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране