02.04.2015 | 8:57
Краси Анев иска да тренира с Яков Фак
Норвежка звезда подписа договор с футболен отбор

Българският биатлонист Красимир Анев може да се готви заедно със словенеца Яков Фак за началото на новия сезон. Това разкри личният треньор на Анев Георги Фъртунов, който се познава лично с Фак, бил е в близки отношения с щаба му и прави опити да осигури съвместната подготовка.

Както е ясно, през изминалия сезон Анев се готви отделно от националнияни мъжки отбор по свое желание. Той получи всичко необходимо за това от федерацията, но заради неучастието си в щафетата на европейското в Естония влезе в конфликт с останалите от отбора и ръководството на централата.

„Договорът ни за самостоятелна подготовка изтече. Ние сме доволни от постигнатите резултати. Ще дадем отчет пред Управителния съвет на федерацията на 24 април и тогава ще се реши дали ще продължим по същия начин, на което се надяваме. Относно финансирането не сме имали проблеми”, сподели Фъртунов.Той планира да поднови подготовка с Анев от 1 май, като напасва програмата им да съвпадне с тази на Фак, който също се готви отделно от словенските национали.

„Съществува възможност Фак да дойде на лагер в Белмекен, докато ние сме там, а после ще гледаме ние да отидем в Поклюка”, сподели още наставникът. Яков Фак завърши на трето място в генералното класиране за Световната купа този сезон, а Краси Анев е 28-и, на три места зад другия ни водещ биатлонист Владимир Илиев.

Вчера Анев бе награден от Пресклуб „България” като спортист №1 за февруарив допитване до спортните редакции за сребърния си медал в преследването на европейското в Естония. Там нашите спечелиха и бронз чрез Владимир Илиев на 20 км. В същото време норвежкият биатлонист Йоханес Бьо подписа договор с футболния клуб „Стрин ТИЛ” и ще играе в трета дивизия на страната. 21-годишният Бьо стана световен шампион на спринт през тази година. Той има и 11 победи в Световната купа по биатлон.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране