21.12.2018 | 10:30
Крият проверката на Горанов
Явно идеята е казусът да се замотае за след празниците, когато обаче над 2 млн.български шофьори ще получат честититки с драстично по-високи данъци за колите си

Въпреки че вчера трябваше да са готови с резултатите от проверката на апартаментите на финансовия министър Владислав Горанов, а по закон срокът за всички проверки по имуществените декларации на властта изтече още на 8 декември, от КПКОНПИ отказват да оповестят заключенията си. Комисията поиска от в.Сега да пожелае допуск по Закона за достъп до обществена информация.

Явно идеята е казусът да се замотае за след празниците, когато обаче над 2 млн.български шофьори ще получат честитки с драстично по-високи данъци за колите си, а в 140 града – и за основните си жилища. Напомняме, че Владислав Горанов обитава апартамент на бизнесдама, която е съпруга на кръстника му и топмасон Иван Сариев, закупен на над двойно по-ниска цена от фирма на шефа на КРИБ Кирил Домусчиев в неговия ултра луксозен затворен комплекс ЕСТЕ в Изток.

Синът на отдалата безвъзмездно 181,4 кв.м жилище и гараж е назначен в министерството на финансите на Горанов лично от него и то като участник в комисии по отдаване на обществени поръчки. Горанов има още 3 жилища, едно от които не е упоменал в декларацията си пред КПКОНПИ, въпреки че е длъжен по закон, а то съществува в имотния регистър.

Още по-скандално е, че ипотеката за жилищата на непосилна за него стойност е изплатена съмнително бързо, въпреки 6-цифрената си стойност, като банка по кредита е ДСК, през която докато Горанов е шеф на отдел Социални плащания в Министерството на финансите, минава значителна част от социалните плащания на хазната, както призна и изпълнителен директор на самия трезор. От прокуратурата, която възложи на КПКОНПИ проверката, която комисията бе длъжна и сама да направи по закон, също признават пред Сега, че не са получили резултат.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране