13.05.2020 | 14:08
Куриерът на Божков: „Левски“ е в ръцете на премиера
Колкото и да е велик Борисов, в момента е в ъгъла. Нали искаше да спасяваш "Левски", ето сега ти е в ръцете, спасявай го

„Съдбата на „Левски“ вече е изцяло в ръцете на Бойко Борисов.“ Това заяви журналистът Сашо Диков няколко часа след като безуспешно се опита да предаде папката с джиросаните на името на премиера 86.6% от акциите на ПФК „Левски“ АД в Министерския съвет. В крайна сметка документите бяха отнесени на ст. „Георги Аспарухов“, където бяха приети от изп. директор на „сините“ Павел Колев.

„Това не означава, че собствеността се променя. Акциите остават на името на Бойко Методиев Борисов. В момента топката е изцяло в полето на премиера. Ако сега „Левски“ не бъде спасен, то на всички ще е ясно кой ще носи вината“, заяви Диков при пристигането си на „Герена“.

Той допълни, че несъмнено е имало елемент на провокация от страна на досегашния фактически собственик на „Левски“ Васил Божков. Бизнесменът пребивава в Дубай, откакто получи редица обвинения за данъчни измами и други престъпления.

„Ако ме питате дали това е провокация – да! И Борисов си е заслужил тази провокация. При това провокацията от страна на Божков е двойна – от една страна прехвърлянето на акциите, а от друга – приносителят“, заяви Сашо Диков, визирайки себе си. Още сутринта пред МС журналистът се описа като куриер на Божков, а по-късно сам се нарече „куриерчето“ и „зайчето Спиди“.

„Моята роля в цялата работа приключва тук. Но ако някой сметне – дали ще е Божков, дали Тити (б. р. – Константин Папазов), дали Бойко Борисов, дали чистачката в Министерски съвет, че мога с нещо да помогна, аз ще го направя. Не за друго, но имам принцип в живота: „Прави добро, пък то рано или късно ще ти се върне“. Спасяването на „Левски“ е нещо добро за футбола и спорта“, каза още Диков.

След това той засили политическия нюанс в ситуацията: „Колкото и да е велик Борисов, в момента е в ъгъла. Нали искаше да спасяваш „Левски“, ето сега ти е в ръцете, спасявай го. Толкова е просто. И за Бойко Борисов няма да бъде никакъв проблем да спаси „Левски“ с документче от три реда. Джиросвам акциите на Тити, Мити, Степан, Павел Колев… или каквото се сетите. Сега големият проблем е да не би „гадният“ Божков да намери начин да спаси клуба. Но знам, че скоро г-н Божков ще направи нови разкрития, които ще костват кариерата на някои хора. Става въпрос за един министър.“

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране