19.11.2023 | 13:23
Лъсна долната лъжа на БФС и Перуката за мача с Унгария! (документ)
Страх тресе кочината!, написаха във фейсбук страницата "Оставка на БФС начело с Боби Михайлов"

Рано или късно всяка лъжа излиза наяве. Мишките от БФС молят УЕФА за мач без публика с Унгария, никакво СДВР, никва европейска централа.

Страх тресе кочината! Това написаха във фейсбук страницата „Оставка на БФС начело с Боби Михайлов“, където беше публикувано писмото с апела на БФС към УЕФА.

❗️ОСТАВКИ НЯМА❗️ПРОТЕСТИТЕ ПРОДЪЛЖАВАТ❗️
Превод на официалното писмо:

“Уважаеми г-н Теодоридис, обръщам се към Вас във връзка с предстоящата квалификация за ЕВРО 2024 между мъжките национални отбори на България и Унгария. Мачът е на 16 ноември 2023 г., четвъртък, от 21:45 ч. местно време, на Националния стадион “Васил Левски” в София. БФС получи множество предупреждения и официален сигнал от МВР и Столичната дирекция на вътрешните работи, че по време на мача се организира масов протест на фенове и има значителни рискове от целенасочено гражданско неподчинение, като средство за искане за оставката на ръководството на БФС.

Този протест, който е поредното усилие на г-н Димитър Бербатов и неговия екип да свалят легитимния президент и ръководство на БФС, беше разгласен в социалните и масовите медии и не само набира скорост, но и се разширява в конкретни призовава за умишлени действия на привържениците срещу протоколите и наредбите на УЕФА, за да бъдат санкционирани БФС и националният отбор. Във връзка с това, бих искал да помоля Вас, г-н Теодоридис, и експертите в УЕФА за съвет как БФС да се справи със ситуацията.

За съжаление имахме умишлени провокации на тълпата в миналото (България срещу Англия, 14.10.2019 г. квалификация за ЕВРО 2020), поради което бихме искали да поискаме вашата подкрепа и опит по този чувствителен въпрос.

Въпреки че съм сигурен, че организаторите на мача от администрацията на БФС и местните правоприлагащи органи ще направят всичко възможно, за да неутрализират заплахите, все пак бих искал да получа мнението на УЕФА за адекватните начини за справяне с това — било то частично или пълно затваряне на стадион, затягане на процедурите за сигурност и влизане смяна на мястото или всяко друго предложение което може да имате. Благодаря ви предварително за съдействието в тази сложна ситуация”.

Искрено ваш:

Борислав Попов, Генерален секретар

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране