27.08.2015 | 0:04
Легкоступ – атаман при казаци. Те преди 99 г. са съсекли стотици българи
Скандал в Патриотичния фронт заради номинацията на ВМРО за кмет на Велико Търново
Валери Симеонов

Фокус: Г-н Симеонов, стана ясно, че Патриотичният фронт издига проф. Пламен Легкоступ за кмет на Велико Търново. Вие подкрепяте ли тази кандидатура?
Валери Симеонов: Категорично не. Информацията не отговаря на истината. Не е коректно изнесена или представена, защото НФСБ е по-голямата партия в Коалиция „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО” и няма решение за подкрепа на Пламен Легкоступ.
Фокус: Излиза, че това е решение само на ВМРО, така ли е?
Валери Симеонов: Най-вероятно е решение само на ВМРО. Аз не съм информиран и като съпредседател на „Патриотичния фронт – НСФБ и ВМРО” нямам представа за това. Нито познавам Легкоступ, нито някой го е представил, така че няма как това да е решение на коалицията. По-скоро е на ВМРО.
Фокус: Какви са причините за това неразбирателство между НФСБ и ВМРО?
Валери Симеонов: Трябва да питате този, който изнася информацията. Доколкото ми е известно, това е доц. Милен Михов. Трябва към него да се обърнете и да го попитате как си позволява да прави изявления от името на Патриотичния фронт. ПФ има коалиционно споразумение и председатели, има политически съвет и не мога да разбера какъв е Милен Михов, за да прави изявления от името на коалицията. Все още няма официално решение за издигане на кметове като имена и личности. Има решение структурите да решат как ще се явяват и има места, където ВМРО и НФСБ ще са самостоятелно. Специално в случая с кандидатурата за кмет на Велико Търново, лично аз ще предложа на политическия съвет на НФСБ да не я подкрепя. Смятам, че тя е несъвместима с идеите и принципите на Националния фронт за спасение на България. 5 години преди да реши да бъде патриот и да се кандидатира за кмет на Велико Търново, Пламен Легкоступ е бил на пищна церемония в Москва на чисто русофилско мероприятие, на което му е присъдено звание „атаман-полковник”, което говори за русофилска насоченост. Не мога да разбера как може един човек едновременно да бъде и русофил, и български националист. В тази връзка лично аз ще настоявам политическият съвет да не подкрепя кандидатурата му.
Фокус: Ще запазите ли формулата „Патриотичен фронт” и ще се явите ли някъде заедно с ВМРО на местните избори?
Валери Симеонов: Разбира се, там, където може да работи успешно формулата „Патриотичен фронт”, тя ще бъде използвана. Такъв е случаят например с кандидата за кмет на Русе – Искрен Веселинов. Имаме и в други населени места общи кандидати за кметове и общи листи. Такъв е случаят и в Пловдив със Славчо Атанасов и общата листа.
Фокус: Къде НФСБ ще се яви отделно на изборите?
Валери Симеонов: Има места, където местните структури не желаят да се явяват съвместно с ВМРО. На тези места ще се издигнат отделни листи, а някъде дори е възможно да има различни кандидати за кметове. Тепърва предстои обсъждане на тези въпроси с ръководството на ВМРО в посока да намалим броя на местата, където НФСБ и ВМРО ще се противопоставят, защото най-малкото няма да бъде прието като добър знак от патриотично настроените българи.
Фокус: В публичното пространство излезе и друга информация – че сте се обединили с Реформаторския блок в Свищов. Вярно ли е това и кои са допирните Ви точки, ако е така?
Валери Симеонов: Втората лъжа е за Свищов. Там също беше изнесена невярна информация, че подкрепяме сегашния кандидат за кмет. Няма как това да стане. За нас кандидатурата е неприемлива и вероятно няма да бъде одобрена от НФСБ. В никакъв случай към настоящия момент ние не сме издигали подкрепа. Подчертавам, че тази информация е лъжлива и невярна.
Фокус: Регистрирахте ли се вече в ЦИК?
Валери Симеонов: Не, но има време и ще го направим всеки момент.

1 коментар

  1. Димов каза:

    Каракачанов,ти за пореден път трябва да се съобразиш с един непредсказуем твой съкоалиционер,който заклеймява всичко свързано с днешна Русия.Легкоступ бил русофил.Това е естествен него избор и убеждение,а ти Симеонов какъв ФИЛ си!?Хиляди,да не кажа милиони българи обичат руският славянски народ.Ти си русофоб, туркофоб,в много случаи българофоб,атакофоб,Сидерофоб и още знайни и незнайни фоби.Що за електорат имаш,на много хора им става все по чудно.Г-н Каракачанов,познавам те лично,вземи се в ръце,както казват хората,иначе това ще се отрази пагубно на ВМРО по структурите в страната.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране