12.10.2020 | 12:48
Лекарствата на Тръмп променят психическото му състояние
„Ню Йорк таймс“ цитира мнението на експерти, според които, „склонността на Тръмп към непредсказуеми действия и изявления се е влошила след инфекцията“

Някои от лекарствата, които Доналд Тръмп приема заради коронавируса, могат да повлияят на психическото му състояние, твърдят специалисти, цитирани от в. „Ню Йорк таймс“. Опасенията на експертите са, че медикаментите могат значително да увеличат риска от вземане на неадекватни решения от страна на американският президент, включително и за използването на ядрено оръжие.

„Ню Йорк таймс“ цитира мнението на експерти, според които, „склонността на Тръмп към непредсказуеми действия и изявления се е влошила след инфекцията“.

Припомняме, че от президетския екип разясниха, че освен терапията с Ремдесивир, Тръмп приема и дексаметазон. Това е стероид, който може да накара човек да почувства еуфория, внезапни приливи на енергия и дори чувство за неуязвимост.

Изданието се фокусира върху факта, че в официалните съобщение на лекуващия лекар на президента Шон Конли не е имало подробна информация за нюансите на състоянието на Тръмп и за всички лекарства, които той приема по време на лечението, допълва БГНЕС.

“Историята на опитите за замъгляване на състоянието на президенти е стара колкото света”, коментира пред изданието професора от Масачузетския технологичен институт Випин Наранга. По думите му, проблемът е, че дексаметазон може да превърне човек в параноик. Не знаем колко от това лекарство му е дадено. Ако той даде заповед посред нощ /за ядрена атака/, и никой не го спре, всичко ще зависи от готовността на военния му помощник да не предвижи заповедта по назначение и от готовността на конкретно дежурно лице в центъра на военното командване на САЩ да не изпълни заповедта, предупреждава експертът.

Неговото мнение се споделя и от Ханс Кристенсен, директор на проекта за ядрена осведоменост в частната асоциация „Федерация на американските учени във Вашингтон”. “Ядреният бутон не бива да бъде докосван от пръста на президент, който приема силни лекарства”, заяви Кристенсен.

„Ню Йорк Таймс” е помолил за официален коментар федералното правителство на САЩ. Неговите представители са отказали да кажат дали са взети специални предпазни мерки в случай на описания по-горе апокалиптичен сценарий.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране