20.03.2015 | 0:01
“Левски” изтегли късата клечка-„Лудогорец”
„Черно море” и „Локо” (Пд) определят втория финалист

„Лудогорец” срещу „Левски” и „Черно море” срещу „Локомотив” (Пловдив) – това отреди жребият за полуфиналите от турнира за Купата на България.

Топките с имената на четирите участника бяха затворени непосредствено преди началото на процедурата, като именно представителят на „Левски” – администраторът Райко Якимов, започна тегленето с бъдещия им опонент, а впоследствие скаутът на разградчани Любо Трайков изтегли столичния гранд, който ще е домакин в реванша.

Легендата на „Локомотив” (Пд) Христо Бонев съжали, че не успял да уреди мач на своя тим с настоящия носител на купатано за сметка на това отреди „смърфовете“ да започнат като гости в първия си мач срещу „Черно море”. Първите двубои са на 8 април, а реваншите са насрочени за 29-и същия месец. „Локо”, който през миналия сезон застана на пътя на „орлите“ в същия етап, стигна дотук след две победи с по 2:1 над „Локомотив” (София). „Левски” от своя страна с лекота отстрани „Хасково”.

„Сините“ се наложиха с 3:0 на „Георги Аспарухов”, а в реванша на 3-и март излязоха с доста променен състав в гостуването, което приключи при 1:1. То бе белязано с дебютния гол на Лукаш Гикиевич за столичани и чудесното изпълнение на Станислав Маламов, който вкара красиво от около 25 метра.

„Черно море” имаше наглед най-лесната задача от всички срещу втородивизионния „Локомотив” (Горна Оряховица). „Моряците” биха само с 1:0 у дома в първата среща, но на реванша се развихриха и за едно полувреме оформиха победа с 5:0.

На „Герена” се надяват да спечелят Купата на България и така да прекъснат черната серия без трофеи, която през лятото може да стане вече 7 години. Треньорът на „Лудогорец” Георги Дерменджиев пък призна, че това е най-трудният съперник за тима му по пътя към Купата. „Имам определен респект и към трите отбора, защото знам, че купата остава изход към Европа.

Това са два мача, които ще бъдат много трудни, но ще ги изиграем така, както се прави в турнирни битки. Знам, че това им е единственият шанс да играят в Европатози мач ще им покрие годината. Но и за нас също е важна тази битка, затова ще излезем с респект. Искам да се играе добър футбол. Наясно съм, че „Герена“ ще е пълен за реванша, но ние сме свикнали да играем пред такива трибуни – заяви Дерменджиев. – За мен няма значение съперникът, във всички случаи трябва да се играе организирано и умно.

„Левски” е добър отбор и ще направи всичко възможно да спечели, защото му е важно.“„Лудогорец” обаче ще има проблем с наситената си програма. Точно преди мача с „Левски” шампионите срещат ЦСКА в мач за първенство. Този двубой пък е извънредно важен за борбата за първото място. До битките с „Левски” „орлите“ стигнаха след погром над „Литекс” с 5:0 в сряда.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране