15.03.2015 | 0:26
Левски ступа набързо Марек
Батков: Ние бяхме дотук, искаме феърплей и мъжество

Левски” направи това, което зависеше от него в битката за топ 6. ”Сините” ступаха набързо опашкаря „Марек” на своя ”Георги Аспарухов” с 4:0 и сега с трепет ще очакват резултата от мача на ЦСКА и „Ботев” днес следобед от 15,30 часа, за да разберат в коя половина на таблицата ще доиграят сезона.

Както е ясно, ако бие „Ботев”, „сините” ще останат в долната половина на таблицата, но ако мачът бъде равен или победа за ЦСКА – то „Левски” ще играе в първата шестица. В срещата вчера интригата приключи още преди почивката. Тогава Антонио Аниете и Владимир Гаджев на два пъти се разписаха и дадоха класическа преднина на тима си. Веднага след подновяването на играта вкара и Либан Абди, след което мачът просто се доиграваше.

За протокола след мача треньорът на гостите Тенчо Тенев отбеляза, че неговият тим трябва да започне да вкарва и да печели. ”Загубата е тежка, „Левски” си реши мача през първото полувреме, вторият гол пречупи амбициите ни за нещо повече в този мач. Наказателният удар на Гаджев ни пречупи, а третият гол ни довърши”, заяви Тенев.

”Проблемът е, че не вкарваме голове, пуснах новите две момчета, но пак не се получи. През втората половина трябва да бележим голове, без да вкараш гол, няма как да спечелиш точки”, допълни той. ”Трябва да си подобрим нещата в атака, ще играем мач за мач самостоятелно, точките ще ни трябват, всяка загубена точка особено у дома ще е фатална”, завърши изказването си треньорът на „Марек”.

Собственикът все още на „сините” Тодор Батков коментира, че каквото е било в ръцете на тима, е направено. Остава ЦСКА да покаже мъжество „Ще бъде срамота, ако не продължим в шестицата, но ние бяхме дотук”, категоричен бе босът.

„Ако има мъже, мачът ще се играе реално. Иска ми се да вярвам”, добави още Батков.„Декларирам, че за 15 години не е имало случай да има нотка на съмнение, че „Левски” ще играе за победа. Надявам се и колегите да са така”, сподели още Тодор Батков.

Попитан за слуховете за провокации от страна на феновете на двубоя в Пловдив, Батков отговори: „Не ми се вярва. Какво да коментирам. Утре ще гледаме всички с интерес. Би било жалко. Продължаваме за купата, но мисля, че трябва да играем в шестицата. Видя се, че „Левски” играе добър футбол. Не виждам причина да не се запази отборът. Все пак продължаваме за купата, а фактически повече футболисти бяха привлечени тази година. Яд ме е, защото в крайна сметка сами сме си виновни. Сега, като гледахме мача, с Гонзо си спомнихме колко нелепо раздадохме точки на кой ли не”, коментира Батков.

Наставникът на „Левски” Стойчо Стоев остана доволен от мача. ”Подходиха доста отговорно, за което говорехме през седмицата. Достатъчно сме си го направили да не знаем в коя 6-ица ще играем, а можеше още повече да си усложним положението. Определено съм доволен от целия отбор. Играха с настроение. Получиха се доста добри неща, създадоха се доста бързи атаки, като цяло няма как да не съм доволен. Нямам представа как ще се развият нещата, пак ще играем с един от отборите, който срещнахме досега. Просто сме зависими от друг отбор, а ЦСКА си играе за името, все пак са ЦСКА. Ще видим”, коментира Стоев.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране