17.01.2015 | 0:02
„Левски“ започна 2015-та с 8 гола
"Сините" разбиха "Вихрен" (Сандански) в първата си проверка

„Левски“ записа победа с 8:0 над „Вихрен“ в Сандански в първата си контрола за 2015 г. Мачът бе и неофициален дебют на новия старши треньор на „сините“ Стойчо Стоев. С 3 гола се отличи Валери Домовчийски, а по веднъж се разписаха Луис Педро, Илия Димитров, Роман Прохазка, Радослав Цонев и Мигел Бедоя. Двубоят се игра в две полувремена по 40 минути.

Първи мач за „Левски“ записаха двете нови попълнения Боян Йоргачевич и Александър Александров, докато заради различни проблеми почивка получиха Владимир Гаджев, Георги Сърмов, Веселин Минев и Наджиб Амари. В игра след дълго лекуване на контузия за „сините“ се завърна Борислав Цонев, който игра през цялата втора част.

„Този мач не е критерий, но все пак съм доволен, че видях някои хубави неща на терена – коментира треньорът Стоев. – Отнесохме се много сериозно към мача, като всички футболисти се стараха. Радвам се, че играчите показаха много професионално отношение, въпреки че допуснахме и доста слабости. Надявам се, че по време на лагера в Турция ще ги изчистим и през пролетта ще изглеждаме като отбор със стил. Именно това ще ни донесе и повече победи. Ще има достатъчно време – 25 дни, за да можем да променим нещата в по-добра светлина.“

Специалистът коментира и селекцията, като уточни, че тимът му се нуждае от усилване на някои постове. Стоев разкри, че „Левски“ е на път да привлече нападател, но това не е Джъстин Менголо от „Университатя“ (Клуж). Според треньора преговорите за взимането на този играч са в напреднала фаза, но засега двете страни не могат да се разберат по финансовите въпроси.

„В Турция имаме досега 8 сигурни контроли, като търсим още два съперника. Планираните мачове ме задоволяват, тъй като ще срещнем отбори от украинското и руското първенство. Това означава, че ще станат сериозни контроли, като именно такова беше моето изискване“, каза Стоев.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране