06.09.2020 | 15:40
Лили Иванова заживя със сестра си в легендарния апартамент на „Оборище”
Каката на естрадния динозавър обаче проявила твърд характер, с какъвто се слави и Лили

Лили Иванова неуморно бди над сестра си Магда. 81-годишната певица е силно притеснена за своята кака, която е с лабилно здраве и я е прибрала временно да живее при нея.

84-годишната Магда имала собствена стая в тузарския дом на естрадната легенда на ул. „Оборище”, който бил предназначен само за именити гости на Лили. Като бивш медицински кадър, изпълнителката на „Камино” всеотдайно приела грижите за сестра си. Съседи на Вечната Амбър два пъти забелязали да паркира линейка пред малката кооперация. За да си спести рискованите посещения в болница по време на извънредната обстановка заради коронавируса, Лили викала лекар, който преглеждал в домашни условия кака й Магда. Така певицата била спокойна, че тя и кака й, които са в рискова възраст, няма да лепнат Ковид-19.

На 5 май 2016 г., докато пресичаше улицата край дома си в квартал „Банишора”, Магда бе блъсната от микробус. Куцукащата с бастун сестра на Лили трудно се придвижвала, а шофьорът не я забелязал и я ударил. От удара бившата инспекторка в ХЕИ Девня счупила тазобедрена кост. Кракът й бил потрошен на няколко места и се наложила операция. На нейната възраст възстановяването било доста продължително и трудно.

Каката на естрадния динозавър обаче проявила твърд характер, с какъвто се слави и Лили. Скоро след като се потрошила, тя започнала да се възстановява. Пенсионерката стриктно спазвала режима, който й предписали докторите и това й помогнало по-бързо да стъпи на крака. Обитателите на високия блок, в който Магда живее, я познават като скромна и добродушна, но в същото време и чепата старица – характер, който доста напомня за този на по-малката й сестра Лили. Певицата всеотдайно поела грижите за кака си, платила за нова тазобедрена става и развързала кесия за процедурите по рехабилитация на най-близката си роднина.

Почти цяла година Магда се придвижваладоста трудно. Месеци след инцидента старицата чакала обезщетение за причинените неимуществени вреди от шофьора, но парите така и не идвали. Затова през ноември 2017 г. тя завела дело. Към сумата от 5500 лв. Магда искала и лихвите, парите за държавна такса и адвокатския си хонорар. Така сумата набъбнала до 7000 лв.  Сега Магда временно е приютена в апартамента на Лили. Според запознати, тя ще остане при прочутата си сестра до края на месеца. След това ще върне в панелката си в „Банишора”, пише „Уикенд“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране