08.03.2015 | 18:00
„Лудогорец“ би „Левски“ с гол на дребосъка Вандерсон
Разградчани поведоха в А група

Шампионът „Лудогорец“ надделя с 1:0 срещу „Левски“ в най-интересния мачот 21-ия кръг на „А“ група и за първи път от дълго време поведе в красирането. Тимът на треньора Георги Дерменджиев се изравни по точки с ЦСКА, но има по-добра голова разлика и предимство от преките двубои.

Парадоксално е, че най-ниският футболист на терена – бразилецът Вандерсон, реализира с глава в 61-ата минута, като оползотвори центриране от ъглов удар на Фабио Ешпиньо. Няколко грешки в ситуацията допуснаха вратарят на гостите Пламен Илиев и защитниците пред него.

„Лудогорец“ бе по-добър през първото полувреме, когато пък намеси на Илиев и на Веселин Минев спасиха „сините“. След попадението на Вандерсон, направил пропуск малко преди гола си, домакините отстъпиха инициативата, но техният противник не успя да застраши сериозно Владислав Стоянов.

Шампионите нямаха нужда от съдийска подкрепа, но я получиха в лицето на Николай Йорданов. В един не толкова труден за свирене мач, в който и двата отбора се държаха джентълменски, известният с винаги сервилното си отношение към силните на деня рефер спести директен червен картон на Роман Безяк за удар с лакът и на два пъти втори жълт на Светослав Дяков.

„Левски“ остава на 6-а позиция, но все още не е сигурен и на теория за оставане в първата половина преди разделянето на таблицата за втората фаза.

Стойчо Стоев, който в края на миналата година оглави „Левски“, за първи път излезе срещу бившия си отбор. Публиката в Разград го посрещна с аплодисменти.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране