25.01.2015 | 0:06
„Лудогорец” спира шест футболисти за националния
Шефовете сигурни, че Роман Безяк ще преподпише

„Лудогорец” няма да пусне всичките повикани играчи за националния отбор, съобщи треньорът на тима Георги Дерменджиев преди отпътуването на тима за Испания. „Лудогорец” ще проведе втория си зимен лагер в курорта Естепона, като има предвидени пет контроли, които ще се състоят в Марбея.

Първата от тях е на 25 януари срещу „Унион” (Берлин). Следват мачове с „Риека”, „Спартак” (Москва), „Днипро” и „Динамо” (Киев). Тимът се прибира в България на 8 февруари. Ивайло Петев предвидил контролна среща с Румънияна 7 февруари в Анталия, но повечето тимове са в процес на подготовка на тази дата. Поради тази причина не всички ще пуснат своите футболисти за спаринга. В медиите се появиха информации, че „Лудогорец” ще позволи на трима играчи да се включат в контролата срещу Румъния, вместо исканите от селекционера шестима национали.

„На този етап играем с футболистите, с които разполагаме, а аз мисля, че това са футболистите, които играха в Шампионската лига и доказаха, че имат качества. Така продължаваме до лятото. Браян Ангуло ще ни чака в Испания и състоянието му е добро, ще започне с топка веднага с отбора”, сподели Георги Дерменджиев. На въпрос колко и кои играчи ще пусне наставникът за предстоящата контрола на националния отбор срещу Румъния, Георги Дерменджиев отговори: „Ще се договорим с Ивайло. Ще видим и като бройка как ще бъде. Знам, че тази тема ви занимава доста, затова ще ви кажа, че в един период, в който се подготвя един отбор, шест човека са много, съгласете се. Националният отбор е над всичко, но остава с Ивайло да се договорим. Виждате, че и други футболисти не му ги пускат там. Ще намерим общ език, всичко ще бъде наред”.

Изпълнителният директор на „Лудогорец” Ангел Петричев не скри, че има няколко различни варианта за бъдещето на нападателя Роман Безяк. Словенецът засега отказва да поднови договора си с шампионите, като очаква добра оферта от чужбина. „Има различни варианти за бъдещето на Роман Безяк – коментира Петричев.

– Момчето е много лоялно към клуба, а комуникацията между нас е изключително тясна, защото Роман си дава сметка, че „Лудогорец” е клубът, който го направи име в Европа. Аз лично вярвам, че Роман ще остане футболист на „Лудогорец”. Не съм особено притеснен, ако това ви е въпросът. Вероятността да подпише е по-голяма от това да не подпише. Всичко зависи от доуточняващите разговори, които ще има.”

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране