18.02.2019 | 20:35
Любо Пенев захапа пак Боби Михайлов
БФС е ябълка, изгнила от алкохол и екстри, във Варна цяла седмица се говори как ЦСКА ще загуби срещу Черно море, обяви Ел Голеадор

Поредна остра атака по адрес на Българския футболен съюз подхвана Любослав Пенев. Старши треньорът на ЦСКА-Сф, който миналия февруари загуби изборите за президент на централата, бе крайно афектиран от съдийските решения на депутата от ГЕРБ Стефан Апостолов, който свири при загубата на „червените“ с 0:2 от Черно море в събота.

„Нещата се усложняват. Всички проблеми идват от БФС. Не напредваме, а затъваме. Президентът и неговите помощници не спомагат за развитието на играта у нас. Те 15 години бичуват, наказват, линчуват българския футбол. Страдат играчите, отборите, подрастващите. Страда съдийството, което е много тежък проблем“, заяви бившият национален селекционер.

И нападна рефера Апостолов, който на „Тича“ зачете гола за 2:0 на Радослав Василев (62) от видима засада. „Този съдия ли е депутатът, който не знае да чете? Сигурно не може да чете и правилника, не знае какво трябва да прави на терена. За първите 20 минути тази вълшебна тройка трябваше да покаже 3 жълти и 1 червен картон.

Реферът изключително много закъсня с картоните, рискува здравето на футболистите. Това на терена не беше част от футбола. Проблемът не е изчистен. Много отбори се срещат с него. И понеже ЦСКА е основен конкурент, не му се позволява да играе. Това са безотговорни хора. Делегатът праща четвъртия съдия, че не ми виждал баджа… Вместо да се концентрира върху съдиите. Интересно ми е какво е написал в доклада. Сигурно – отлично представяне, мисията изпълнена. Само че оценката е друга. Хора, които не са подготвени да свирят мач от Първа лига, това е истината. Този мач на “Тича” няма как да го загубим, ако я няма страничната помощ. Няма как и наравно да завърши. Има пряка намеса. Във Варна цяла седмица се говори как ЦСКА ще загуби мача срещу Черно море“, разгневи се Ел Голеадор и допълни, че е обсъждал с Михайлов проблемите във футбола ни, още докато беше национален селекционер.

„Какво лоби имаме във футбола? Всичко това е лъжа и измама. Видяхте какво стана – имаше много отсъждания в наша вреда. Отвън футболният съюз е като ябълка, но отвътре е изгнила – от алкохол, от екстри, но не и футбол. БФС се подиграва с целия български народ. Всеки футболист, който е част от ЦСКА, трябва да знае къде отива и къде иска да отиде. Очаквам ли нови попълнения? В очакване сме всички. Не мога да ви кажа какво си говорим с Люпко Петрович. Интересно е, но си е между нас. Това са професионални тайни. Говоря си и със Стойчо Стоилов, и с Пламен Марков, и с Кристиано Джарета“, завърши Пенев.

Той няма да разчита днес за мача с Ботев Вр на наказаните Божидар Чорбаджийски и Жанио Бикел, както и на контузените бразилци Рафаел Енрике и Жеферсон. Левият бек е аут и за дербито с Левски в неделя, а с по 4 жълти картона днес висят Кристиян Малинов и Ангел Лясков.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране