24.11.2019 | 17:44
Македонският президент: Ако не бях президент, щях да се изселя
Прогонването е следствие от свръхзадлъжнялостта на страната с публичен дълг от над 5,4 милиарда евро

„Никой не е луд да похабява живота си в страна, която с години води преговори с ЕС“, заяви македонският президент Стево Пендаровски по време на обръщението към Форума на младите лидери в Нови Сад и добави „ако не бях президент, и аз щях да се изселя“.

Пендаровски засегна темата за изтичането на мозъци и подчерта, че младите хора имат право да търсят работа в по-добра страна. Това обаче предизвика обратна реакция в социалните медии, а новината беше разпространена и в някои от регионалните медии, коментира македонският телевизионен “Канал 5“.

ВМРО-ДПМНЕ заяви в отговор, че ако икономиката беше по-добра, Пендаровски нямаше да иска да се изсели от Македония.

„Не само Пендаровски иска да се изсели. Хиляди млади хора бяха прогонени от това правителство. Автобусите и летищата са пълни с млади хора с еднопосочни билети. Прогонването е следствие от свръхзадлъжнялостта на страната с публичен дълг от над 5,4 милиарда евро“, заявиха от ВМРО-ДПМНЕ.

Пендаровски призова изявлението да не се използва в ежедневните политически борби, тъй като тенденцията за емиграция е безспорна.

„Губим висококвалифициран и млад персонал. Отговорността е на всички политически ръководства, от обявяването на независимостта до настоящето. Включително и моя. Ако нямат значителна европейска перспектива, по-високи заплати и по-добро качество на живот, младите хора ще продължат да се изселват масово“, заяви президентът Стево Пендаровски.

1 коментар

  1. Анонимен каза:

    Земането на заеми е за инвестиционни проекти от които се създават нови работни места, и нов паричен поток което увеличава БНП и стандарта на живот. А не за стоене на паметници, скъпи коли, ваканции, или да си ги откраднеш и дръжиш в банката. И заради корумпиранта Македония бягат младите македонци. Идентични на Българските проблеми. Ако приемат Македония и Албания в ЕС половината им население ще емигрира в Западните страни на Съюза. Българите 1989 г са 9 000 000, в 2018 са 7 000 000 унищожението на станата е всеобхватно което и при никоя Световна война не е ставало. Германия е тотална развалина след 2 СВ, всичко е почистено, и всички сгради са реставрирани включително дворци и замъци. В България всичко се унищпжава,мързеливоста и корупцията води до самоизяждане.Някой ще каже план Маршал имаше в Германия, нека да разберът какво е план Маршал–отпускане на държавен заем за закупуване на стоки и машини от САЩ а не подарени пари.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране