24.11.2019 | 17:44
Македонският президент: Ако не бях президент, щях да се изселя
Прогонването е следствие от свръхзадлъжнялостта на страната с публичен дълг от над 5,4 милиарда евро

„Никой не е луд да похабява живота си в страна, която с години води преговори с ЕС“, заяви македонският президент Стево Пендаровски по време на обръщението към Форума на младите лидери в Нови Сад и добави „ако не бях президент, и аз щях да се изселя“.

Пендаровски засегна темата за изтичането на мозъци и подчерта, че младите хора имат право да търсят работа в по-добра страна. Това обаче предизвика обратна реакция в социалните медии, а новината беше разпространена и в някои от регионалните медии, коментира македонският телевизионен “Канал 5“.

ВМРО-ДПМНЕ заяви в отговор, че ако икономиката беше по-добра, Пендаровски нямаше да иска да се изсели от Македония.

„Не само Пендаровски иска да се изсели. Хиляди млади хора бяха прогонени от това правителство. Автобусите и летищата са пълни с млади хора с еднопосочни билети. Прогонването е следствие от свръхзадлъжнялостта на страната с публичен дълг от над 5,4 милиарда евро“, заявиха от ВМРО-ДПМНЕ.

Пендаровски призова изявлението да не се използва в ежедневните политически борби, тъй като тенденцията за емиграция е безспорна.

„Губим висококвалифициран и млад персонал. Отговорността е на всички политически ръководства, от обявяването на независимостта до настоящето. Включително и моя. Ако нямат значителна европейска перспектива, по-високи заплати и по-добро качество на живот, младите хора ще продължат да се изселват масово“, заяви президентът Стево Пендаровски.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране