23.12.2020 | 23:43
Маргарита Хранова с 350 лв. пенсия
Тя не получи персонална пенсия от 700 лева, за която бе подала документи през миналата 2019 г.

Маргарита Хранова е сред емблемите на българската естрадна музика, но приносът ѝ за родната култура бе пренебрегнат и тя не получи персонална пенсия от 700 лева, за която бе подала документи през миналата 2019 г.

Възнаграждението, което певицата взема за дългогодишния си стаж на сцената, е едва 350 лева, които Хранова определя като крайно недостатъчни, за да покрива битовите си нужди. Макар да е на 68 години, тя продължава да изнася концерти и да поема участия в цялата страна. Покрай пандемията и срива в културния сектор тя и колегите ѝ нямат никакви ангажименти. От борчове гласовитата изпълнителка признава, че я спасявала единствено заплатата, която вземала от военните. Марги успяла да се уреди като солистка в Ансамбъла на въоръжените сили. Като такава тя ежемесечно получавала добри и сигурни пари, с които подпомагала семейния бюджет. Неин колега в ансамбъла е и Орлин Горанов, който пък извади още по-голям късмет и във времена, в които артистите са принудени да си броят стотинките, той се облажва с още една заплата като водещ на предаването „Последният печели“ по БНТ.

Хранова признава, че в момента с ансамбъла също нямали концерти, но пък се събирали от време на време да репетират, разбира се, при спазване на всички мерки.

„Нямайки работа, нямаме и приходи, с които да живеем. Ако човек не е заделил нещо за черни дни, направо не ми се мисли как ли би могъл да оцелее. Много е трудно, но някак си ще го преживеем и това. Новите песни, които правим, също изискват средства. Слава Богу, аз съм солист на Ансамбъла на въоръжените сили към Националната гвардейска част и получавам заплата… Ходим си, репетираме си. За съжаление, нямаме никакви изяви, но правим репертоар с надеждата, че след време пак ще имаме концерти“, споделя звездата. Семейството на певицата има и голям кредит към банка, който нейният съпруг Кико изтегли преди време, за да създаде и финансира фамилния бизнес – картинг писта в столицата. В момента и доходите им от него били замрели заради ситуацията с коронавируса и те все повече се притеснявали как ще връщат кредита, но разчитали и на синовете си, които нямало да ги оставят да мизерстват за нищо на света.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране