09.02.2020 | 13:25
Над 800 са вече жертвите на коронавируса
Над 100 китайци в България са под доброволна карантина като превантивна мярка срещу заразата

Над 800 са вече жертви на коронавируса в Китай, обявиха властите, цитирани от информационните агенции. Само вчера са починали 89 заразени и така общият броят на смъртните случаи в резултат на заразата става 811. Най-много са жертвите в провинция Хубей, откъдето тръгна болестта. Днес беше съобщено, че американски гражданин, намиращ се в град Ухан, е починал от болестта. Броят на жертвите на китайския коронавирус вече надхвърли смъртните случаи в резултат на Тежкия остър респираторен синдром (ТОРС) от 2003 г. – те бяха 774.

Над 37 000 са заразените с коронавируса в Китай, според местните здравни власти. Заразени има в повече от 25 държави по света.

Над 100 китайци, пристигнали от родината си в България, са под карантина като превантивна срещу разпространението на коронавируса, разказа пред бтв Бейжън Дженг от китайската общност у нас. Според нея още при пристигането на китайци в България, те са транспортирани от летището до домове им, където остават под карантина за 14 дни. „Всички, които се завръщат нямат никакви съмнения, че са здрави, но това е превантивна мярка. Пазаруваме предварително за тях. Не е задължително, не е по заповед. Още от 27 януари го правим“, обясни още Дженг. Тя твърди, че сънародниците й приемали положително превантивната мярката.

Китайският актьор Джаки Чан обеща 1 милион юана (над 130 400 евро) на този, който създаде лекарство за новия вирус, съобщи РИА Новости. „Науката и технологиите са ключът за борбата с вируса и вярвам, че много хора споделят това мнение с мен и се надявам, че лекарството ще може да бъде създадено възможно най-скоро“, заяви той.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране