06.08.2019 | 22:48
Над ‎€1 милион прехвърлила българска сводница от Белгия
Варненският апелативен съд я остави зад решетките

Състав на Апелативния съд във Варна потвърди първоначалния арест 28- годишната Росица, заподозряна от компетентните власти на Белгия, че заедно с брат си и с други лица, в продължителен период от време от България към Брюксел осъществявали трафик на жени, които били принуждавани със заплахи да проституират.

Втората съдебна инстанция сподели основанията, посочени от Варненския окръжен съд, които се основават на европейска заповед за арест. От пресслужбата на Апелативния съд допълват, че в документите, изпратени от властите в Белгия са посочени лицата, заподозрени в експлоатирането на престъпната мрежа, както и жертвите на трафика.

Повече от милион евро са средствата, неправомерно придобити от експлоатацията на жените, принуждавани да проституират. Според разследващите в Белгия Росица е играла ролята на финансов посредник за прехвърляне на парите, генерирани от проституция и е била наясно с произхода им, пише Dnes.bg.

Материалите, документите, вещите и дори оръжието, открито в дома й в Румъния са били и основанията на разследващите органи в Белгия да поискат с ЕЗА задържането на българката. Определението на Варненския апелативен съд не подлежи на обжалване.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране