24.03.2021 | 21:33
Наркодилърът Стамбето е застреляният в Стара Загора
36-годишният мъж е криминално проявен и осъждан

Криминално проявеният Станимир Иванов с прякор Стамбето е мъжът, който бе застрелян в офис за бързи кредити в центъра на Стара Загора, научи Dir.bg от свои източници.

Сигналът за стрелбата, която е станала в офиса на бул. „Цар Симеон Велики“, е подаден около 18 часа. По първоначална информация между Стамбето и служител на фирмата е избухнал скандал. Последвала е стрелбата, като 36-годишният Иванов е починал на място.

Районът бе отцепен от полиция. На място пристигна и окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов.

Стрелецът е задържан, като тепърва ще се проверява дали пистолетът, с който е стрелял е законнопритежаван. Все още не е ясна и причината за скандала между двамата мъже.

36-годишният Станимир Иванов обаче е добре познат на полицията. Той е криминално проявен за разпространение на наркотици и палежи на автомобили.

През 2016 г. Стамбето и негови приятели, събрали се на купон в жилището на дилъра в кв. „Три чучура Юг“, започнаха да хвърлят самоделни запалителни бомби, както и пиратки от осмия етаж на детската площадка долу. След като полицаите пристигнаха на място, мъжете се барикадираха в апартамента. След двучасова обсада приятелите на Стамбето бяха задържани, а самият той успя да избяга. Месец по-късно се предаде сам и бе осъден на 18 месеца затвор.

Утре сутрин окръжният прокурор Дичо Атанасов и директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Стоян Стоянов ще дадат подробности за случая на пресконференция.

 

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране