31.07.2019 | 12:47
Насред африканската чума и Гешев БСП се загрижи за санкциите срещу Русия
Социалистите внесоха предложение за отмяната им

ПГ на „БСП за България“ внесе проекторешение в Народното събрание за отмяна на санкциите срещу Русия. Това съобщи народният представител ПГ на „БСП за България“ Антон Кутев по време на брифинг в Народното събрание, предаде Агенция „Фокус“.

От БСП искат страната ни да предложи на вниманието на Европейския съвет и на европейските институции българската позиция, че санкциите срещу Русия вредят не само на икономическите, но и на политическите, културните и всестранните отношения. Антон Кутев обърна внимание, че доводите и мотивите, които са записали от парламентарната група, са чисто икономически.

„Както за България, така и за цяла Европа санкциите дават изключително лош икономически резултат“, посочи още Кутев. „Решението, което предлагаме на Народното събрание, e да се обяви срещу санкциите“, каза още Кутев. „За нас най-важният довод за отмяна на санкциите си остава икономическият интерес. България има поне няколко сектори на икономиката, които губят от тези санкции. Това е българският интерес, това е икономическият интерес, това са работни места и пари. Между другото част от статистиката показва, че за последните четири години стокообменът между Русия и САЩ се увеличил 4 пъти“, допълни още той. Кутев отчете, че логично и отговорно за нашата държава е да се отменят санкциите“, допълни още той.

Проектът на БСП бе внесен в последния ден преди парламентарната ваканция. До момента партията не е взела никакво отношение по два тежки актуални проблема в страната – номинацията на Иван Гешев за главен прокурор и предизвиканото обществено недоволство, както и епидемията от африканска чума по свинете, която само за седмица обхвана почти цялата страна.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране