22.06.2023 | 19:23
Националите се махат от Разград след псувните по Боби Михайлов
До този момент публиката в Разград не нарушаваше комфорта на шефовете на централата

Националният отбор на България повече няма да играе домакинските си мачове на стадиона в Разград. Очаква се домакинските срещи от квалификациите през октомври да се играят на новия “Колеж” в Пловдив, който дотогава трябва да покрие всички изисквания на УЕФА.

За първи път на стадиона на “Лудогорец” публиката скандираше срещу БФС и президента Борислав Михайлов при равенството 1:1 срещу Сърбия. Това се случва навсякъде в България, но до този момент публиката в Разград не нарушаваше комфорта на шефовете на централата. Скандиранията вбесиха шефовете на футболния съюз и най-вече техническия директор Георги Иванов-Гонзо, който нападна феновете. Бившият нападател твърди, че на част от публиката е било платено да вика срещу България, а освен това атакува и хората със социални мрежи, които били “въздухари”. Гонзо също така препоръча на журналистите да се въздържат от коментари за БФС.

“Имаше много хора от публиката, които не искаха България да победи, което е разочароващо – каза Иванов след мача. – Не е добре това, което се случва. Някакви хора, не бих казал олигофрени, но дошли преднамерено с намерение да плюят президента и против отбора, бих казал, че граничи с глупост. Смятам, че много журналисти, които изказаха мнение, нямат компетенция да говорят за футбол. Да се въздържат от коментари, защото не е тяхната материя. Социални мрежи нямам и не искам да имам. Много пъти се смея на хора, които са на 40-50 години и имат социални мрежи, снимат си какво ядат и какво пият. Това са хора, които са въздухари. Искат някакви хора, които са платени, да провалят националния отбор и когато България води, викат против нея.”

Гонзо нарече “аматьори” хората от опозицията на БФС начело с Димитър Бербатов. Според директора те разделяли българския футбол и настройвали клубовете срещу Боби Михайлов. Думите на Иванов бяха посрещнати с подигравки от опозицията. “Да бъдеш наречен аматьор от човек, който в речника си има точно 3 думи, които се въртят около “примерно”, звучи много нагло, смешно и дори тъжно – каза Борис Станков от екипа на Бербатов. – Хубаво е човек, когато обижда, да има достатъчно интелектуални и професионални аргументи, защото иначе става смешен. Иначе в такива трудни моменти си проличава нивото – един въобще го няма на стадиона, друг още спи, защото не могат да го събудят, трети “примерно” обижда, защото просто това му е капацитетът. Жалка, жалка картинка.”

1 коментар

  1. Буфера каза:

    От Ванкувър до Найроби, Долу Боби!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране