18.03.2019 | 22:32
Нинова: Самоунижението на Станишев няма край
Тя го обвини в "непочтеност" към БСП

Председателят на БСП Корнелия Нинова обвини лидера на ПЕС Сергей Станишев в „непочтени“ внушения срещу легитимността на вътрешните избори, които излъчиха Елена Йончева за водач на европейската листа на партията.

По думите й – председателството на ПЕС „обременява Станишев и той не може да защитава само българските интереси, защото трябва да стои над тези неща“.

По-рано днес Сергей Станишев посочи, че ръководството на партията е „звъняло индивидуално“ на членовете на Националния съвет на БСП, за да ги убеждава да гласуват за Елена Йончева. Той посочи още, че 20 души от пленума са „на щат на „Позитано“ 20″.

„Тези 20 души са назначени от Сергей Станишев на „Позитано“ 20, не от мен. Важно е да губиш достойно. Достойнството си личи в такива ситуации. Системата на избор беше възможно най-прозрачната, в това нямам съмнения. Друго обаче е тревожното – точно когато БСП поехме инициативата за честни избори в България и напуснахме парламента. Точно в този момент да използваш тази манипулация и да внушиш, че БСП не прави честни избори, според мен е непочтено към партия, която те е правила депутат, евродепутат, министър-председател, президент на ПЕС, всичко възмонжи постове, които си поискал, си получил благодарение на тази партия. И в този момент, когато тя е тръгнала в един принципен път и отстоява принципни права, по този грозен начин да хвърляш сянка върху това, аз не го разбирам. Сигурно самоунижението може да продължава, то няма край“, каза Нинова в интервю за BTV, като уточни изрично, че говори за „г-н Станишев“.

Нинова разкритикува Станишев за желанието му да влезе в листата за ЕП на социалистите, като посочи, че „няма нужда един човек да съвместява всички постове“.

„Когато си президент на едно политическо семейство, ти трябва да правиш много сложни компромиси и баланси. Сергей трябва да балансира и да изразява позицията на общото семейство. Това го обременява и той не може да защитава само българските интереси, той трябва да стои над тези неща. Ани, нека отиде един български евродепутат, изпратен от българските граждани, който да защитава българските граждани“, каза още тя.

Нинова защити кандидатурата на Елена Йончева, като я обяви за „лице на две европейски и български каузи – справедливост и свобода“.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране