12.05.2019 | 22:10
Нов парадокс: Гриша Ганчев иска емблемата на ЦСКА, но Борносузов пак опитва да го спре
Oтново опитват да провалят търга

Служителят на ЦСКА Атанас Борносузов продължава да иска нов търг за емблемата и активите на фалиралия ЦСКА. Поне така изглежда след последните действия на треньора в червената школа, който се води и кредитор на армейците.

Sportal.bg научи, че преди няколко дни Борносузов е платил таксата на молбата си до СГС за отвод на съдията по делото. Той бе подал такава в началото на октомври 2018 г., но без да заплати такса.

Това наложи администрацията на съда да го търси в продължение на 6-7 месеца, за да го извести, че искането му няма да бъде разгледано, ако не си плати дължимото.

На 7 май 2019 г. Борносузов е сторил това и сега съдът ще разгледа неговата молба. Ако тя бъде удовлетворена, то почти сигурно ще се стигне до нов търг за активите и емблемата на ЦСКА.

Любопитното е, че към този момент се получава “параграф 22”. Искра Григорова – приближена на собственика на ЦСКА Гриша Ганчев, плати 8 млн. лв. за армейската емблема, но служителят на ЦСКА Атанас Борносузов й пречи да я придобие.

Този казус не е единствен опит да се провали търга за емблемата. Както е известно, фирмата “Камеко” заведе дело срещу ЦСКА няколко месеца след проведения в края на май 2017 г. търг, твърдейки, че част от земите на армейците в Бяла са нейни. Варненските съдилища набързо се произнесоха в полза на “Камеко”, а сега делото е на последна инстанция във ВКС.

При успех на въпросната фирма, почти сигурно ще се стигне до отмяна на търга и връщането на 8-те милиона лева, платени от Искра Григорова за активите и емблемата на ЦСКА.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране