26.01.2021 | 11:54
Нова тв отстрани и Миляна Велева
Илия Дафов е новият директор на новините

Рокадите сред ръководните кадри в Нова телевизия продължават,  след като медийната група бе продадена от братята Кирил и Георги Домусчиеви на компанията – собственик на „Виваком“. „Считано от 26 януари 2021 г. Миляна Велева, която се присъедини към екипа през 2019 г., вече не е директор „Новини и актуални предавания“ на Нова телевизия“, съобщиха от пресотдела на медията.

На нейно място е назначен Илия Дафов, които работи в телевизията от 13 г. „Като част от мениджърския екип на медията, той ще управлява цялостната стратегия за развитие на новините и публицистиката в телевизията. Професионалният път на Илия Дафов е тясно свързан с Нова телевизия – на сутрешния блок в медията той посвещава 13 години. Започва кариерата си през 2008 г. като репортер в „Здравей, България“, а след това става редактор. В последните 5 години е продуцент на сутрешния блок“, се казва още в съобщението. Мястото на Дафов в сутрешния блок на Нова тв пък ще бъде заето от Иван Христов – друг дългогодишен кадър на телевизията, който работи в нея от 2007г.

Миляна Велева е поредният кадър на близката до депутата Делян Пеевски телевизия Канал 3, който се появи в Нова телевизия след придобиването й от Домусчиеви, и който си тръгва след продажбата на „Юнайтед груп“. След като сделката за „Нова Броудкастинг Груп“ бе обявена преди около седмица, първият напуснал бе директорът на цялата медийна група Ива Стоянова. Преди да заработи в Нова телевизия в края на 2019 г. тя дори се водеше собственик по документи на Канал 3.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране