25.01.2019 | 12:52
Очаквано! Резултатът от проверката на КПКОНПИ за Горанов е тайна
Владислав Горанов живее безвъзмездно от години в апартамент на кръстника си Иван Сариев, заради което лично главния прокурор Сотир Цацаров разпореди проверка
Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) e приключила проверката на финансовия министър Владислав Горанов и е изпратила резултатите на Върховната касационна прокуратура. Какви са резултатите и изводите на КПКОНПИ обаче е тайна, защото дирекцията им ”Противодействие на корупцията” била секретна и информацията, която излизала от нея – също.

Владислав Горанов  живее безвъзмездно от години в апартамент на кръстника си Иван Сариев, заради което лично главния прокурор Сотир Цацаров разпореди проверка. Той възложи на антикорупционната комисия да провери Горанов за престъпление по служба и търговия с влияние. Проверката  се забави много повече от обявения 20 дневен срок, даден от Цацаров.  От ведомството на Пламен Георгиев са обяснили, че проверката е приключила, но дирекцията им „Противодействие на корупцията“, която се е занимавала с Горанов, е секретна и информацията, която излиза от нея – също, съобщава „Сега“. предали са данните на Върховната касационна прокуратура.

Шефът на Комисията Пламен Георгиев дълго време твърдеше, че никой не му е възлагал проверка на финансовия министър. Затова Цацаров го направи повторно, като нареди до 20 дни „Противодействие на корупцията“ в КПКОНПИ да извърши „отделни конкретни действия по проверката„. ГД „БОЕЦ“ също сезираха Георгиев по публикации във Фрогнюз и Биволъ. От началото на годината от пресслужбата на Цацаров многократно обясняваха, че чакат резултатите, но още не са ги получили.

Финансовият министър Владислав Горанов обясни, че не вижда проблем в това да живее безплатно в луксозен апартамент, собственост на бизнесмена Иван Сариев, защото му бил кръстник. Според обясненията му семейството се нанесло в луксозното жилище в комплекса „Есте“, построен от братя Домусчиеви, защото се стресирало след земетресението в Перник – тогава живеели на 10-ия етаж. „Стресът и уплахът, които изпитаха тогава невръстните ми деца, ни накара да се възползваме от предложението на кръстника ни – моя и на моите деца, Иван Сариев. Жилището е закупено от него с инвестиционна цел, всички сметки за ползването на жилището заплащах аз“, обясни Горанов в началото на декември. „Ако имах някакви притеснения, нямаше да го декларирам“, призна още министърът, въпреки че законът го задължава да го направи. За него обаче явно законът не е това, което е за останалите… Направил ни е услуга, като е декларирал, а можело и да не декларира.

 

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране