09.06.2019 | 22:37
Очакват Божинов да се върне в малкия Ню Йорк
Звездата очаква оферти от чужбина

Оказалият се ненужен в Левски Валери Божинов e възможно да се завърне в Ботев (Враца). В Ню Йорк, както самият нападател нарече преди време Враца, се надяват звездата отново да облече екипа на местния отбор.

Както вече стана ясно, новият треньор на Левски Петър Хубчев обяви решението си в разговор с Божинов, съобщавайки му, че няма да разчита на услугите му. При това положение 33-годишният ни бивш национал е свободен да си търси нов отбор. Не е изключено Божинов да получи предложения от чужбина. Ако не го устройват, той отново би се навил да помогне на Ботев (Враца), където треньор е вторият му баща Сашо Ангелов.

„Чухме се, но нищо не се знае на този етап. На всички е ясно, че Валери винаги е добре дошъл във Враца. Ще видим какво ще се случи“, обясни Сашо Ангелов пред БЛИЦ СПОРТ.

Припомняме, че Божинов игра за врачани в края на есенния дял на първенството. Нападателят подписа с Ботев през септември (до края на 2018 г.), като за 11 мача в Първа лига реализира 7 гола. Два от тях бяха във вратата на Левски при победата на тима на Сашо Ангелов на „Герена“ с 3:1. След това „сините“ си върнаха Божинов. Договорът му с Левски беше за година и половина, но с идването на Петър Хубчев за треньор се налага да го разтрогне. При втория си престой на „Герена“ Божинов изигра 11 мача и отбеляза 4 гола, след като и през 2014-а беше част от „сините“. Именно той се превърна в герой в баража с Етър, реализирайки победното попадение за 1:0 и класирайки Левски в Лига Европа.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране