25.03.2020 | 12:10
Около 40% от човечеството вече живее под ограничения заради коронавируса
Числото рязко нарасна, след като Индия наложи от полунощ всеобща изолация

Около 40% от човечеството вече е под карантина. Числото рязко нарасна, след като Индия наложи от полунощ всеобща изолация, за да ограничи разпространението на новия коронавирус.

Премиерът на страната Нарендра Моди наложи пълна забрана на хората да напускат домовете си. Някои магазини обаче остават отворени.

От полунощ днес същата мярка въвежда и Нова Зеландия. Правителството наложи доброволна изолация на всички. Офиси, училища, места за хранене и за развлечение се затварят за месец.

Въпреки че също е под карантина, ситуацията в Испания се влошава. В страната са регистрирани 514 смъртни случая за последното денонощие, с което общият брой на починалите става 2696 души. Заразените са близо 40 000.

В Италия за починалите са със 141 повече, отколкото предишния ден. Броят на заразените обаче намалява.

В Португалия доброволци предоставят домове на медици, които се грижат за болни от коронавирус. И които се страхуват да останат при семействата си, за да не ги заразят.

Страховете от коронавируса вече са зад гърба на шведската природозащитничка Грета Тунберг. Тя съобщи в „Инстаграм“, че по всяка вероятност е прихванала коронавирус, но се е излекувала.

17-годишната активистка призовава привържениците си да се вслушват в съветите на властите и да си стоят у дома, дори и ако са в нискорискови групи.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране