11.07.2024 | 12:10
“Накъдето задуха вятърът”: Депутати от ДПС напускат Пеевски
Народните представители на "Феномена" останаха едва 26

Още един депутат от ДПС напусна сам парламентарната група – Димитър Николов. Той последва колегата си Ахмед Вранчев, който малко по-рано днес подаде заявление до председателя на Народното събрание Рая Назарян и шефа на движението в парламента Делян Пеевски, с което заявява, че иска да напусне групата.

С напускането на Николов групата на ДПС се стопи до 25 души.

Николов и Вранчев са двамата депутати, които не са подкрепили изключването на 17 свои колеги от групата си, включително и председателя на партията Джевдет Чакъров. Това става ясно от протокола от заседанието на парламентарната група, на което е било взето решението. Той бе публикуван от Елван Атилла – модераторката на групата “Аз подкрепям Ахмед Доган”.

Групата на движението в парламента се стопи почти наполовина от полагането на клетвата – от 47 до 25 депутати.

Снощи почетният председател на ДПС Ахмед Доган поиска оставките на шестима от ръководните им постове в партията – на председателя Делян Пеевски, депутатите Хамид Хамид, Халил Летофов, Станислав Анастасов и Ертен Анисова и на кмета на Белица Радослав Ревански.   Доган дори видя опит за преврат в партията и призова депесарите да се освободят от страха. По-късно Пеевски заяви, че няма да подава оставка, като каза, че никой не може да спре “Новото начало в ДПС”.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране