11.06.2020 | 0:37
Откриха тунел под границата между Сърбия и Унгария
Използван за контрабанда на мигранти в Унгария, откъдето заминават за Западна Европа

Унгарската полиция откри през уикенда тунел под телена ограда на унгарско-сръбската граница и в няколко акции предотврати незаконното преминаване на над 300 мигранти.

Тунелът с дължина 24 метра е открит в сътрудничество със сръбската армия в близост до унгарския град Морахалом. Използван за контрабанда на мигранти в Унгария, откъдето заминават за Западна Европа. Това е третият подземен проход под ограда, открит през последната година в този регион.

Граничната полиция арестува 54 лица, които се опитали да прескочат или прережат телената ограда на унгарско-сръбската граница, а 258 мигранти бяха открити в граничната зона без документи. Повечето твърдят, че са сирийци, но има и граждани на Ирак, Иран, Афганистан и Палестина. В Унгария от края на май се наблюдава рязко увеличение на броя на мигрантите, които се опитват да влязат незаконно в страните от ЕС. Унгарските власти отново заявяват, че страната няма да премахне оградата на унгарско-сръбската граница и ще засилят защитата на Шенгенското пространство. В средата на май в близост до Шид бяха разположени спецчасти и военна полиция, за да защитят местното население от мигранти.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране