08.08.2019 | 14:50
Павел Колев най-после призна: Искаме Неделев и Кристиян Димитров
В Ивайло Петков намерих съмишленик, каза шефът в Левски

Изпълнителният директор на Левски Павел Колев участва в първата официална пресконференция на Ивайло Петков като спортен директор на „сините“. Колев направи любопитни разкрития относно интерес към двама национали и относно трансферната политика на клуба в предишните години.

„Искам ясно да заявя, че Левски има интерес към Тодор Неделев и Кристиян Димитров. Водени са разговори, но на този етап няма нищо конкретно. Нормално е да искаме най-добрите футболисти в България. Номер осем е свободен в Левски и на този пост търсим играчи. Не очаквайте, че още утре ще успеем да привлечем Неделев и Димитров. Това няма как да се случи. Ще бъде много трудно. Минаха времената, когато грандовете взимаха лесно играчи“, заяви Колев.

„Желанието ни е да направим сериозни промени. През последните 10 години Левски е взел 200 играчи. Само 7 от тези футболисти са напуснали клуба с трансферна сума. Това ще ви даде ясен отговор как е правена трансферната политика и защо Левски се намира в подобно състояние. Грешки се допускат, но ние се стараем да ги намалим до минимум“, добави изпълнителният директор на „сините“.

„В Ивайло Петков намерих съмишленик. Смятам, че в структурата на един клуб е задължително да има спортен директор. Тази позиция е изключително важна и много трудна. Прекарваме много често дните и вечерите с Ивайло Петков в офисите. Работата е много тежка. За мен е много по-лесно да мисля само за развитието на футболния клуб. Направиха се доста сериозни промени в школата, но най-важното, което се случва, е инвестициите в инфраструктурата. Нещата се движат в правилна посока“, добави той.

„Аз се чувствам много спокоен, след като Ивайло Петков дойде в клуба. Смятам, че той ще се развива заедно с Левски, а това е важно. Най-много ми харесва, че мислим в една посока за трансферната политика на клуба. Не очаквате от мен да говоря всяка седмица. Не ми е такава функцията. Смятам, че е негова работа да коментира представянето на отбора след всеки мач, ако реши да го прави“, обяви Павел Колев.

„Не съм играл в „Левски“, но съм професионалист. Тук съм да работя, защото виждам голяма перспектива в този отбор и искам да се върне там, където му е мястото“, заяви Петков в стъпителните си думи.

„Не давах пресконференции и интервюта, защото беше, а и още е период за трансфери. Един или двама футболисти още трябва да бъдат привлечени, за да засилим конкуренцията. Ще ни трябва време, за да сглобим силен отбор. Вече се вижда, че „Левски“ има различен облик“, добави Петков.

“Продажбата на Давиде Мариани? Отборът разчита на колектива. Миналата година не е имало такъв интерес към него. В Левски не трябва да има звезди, а силен колектив. Сега Мариани бе продаден за доста сериозна сума за България. Търси се футболист на неговия пост, но не на всяка цена. Не искаме да взимаме звезда, а футболист, който ще се впише в колектива и ще помогне за развитието на клуба”, коментира спортният директор на „Левски“.

„Тодор Неделев? Той е много добър футболист, който е желан от всички отбори в България. Но пак казвам – не търсим звезда, а играч, който да пасне на колектива“, добави Петков.

“Винаги може по-добре, но на този етап отборът вече показва нов облик. Трябва време, новосформиран от месец и нещо отбор не може да има невероятни резултати. Важното е, че отборът има облик и стил на игра. Всички футболисти са гледани от всички треньори, одобрени от мен и финансово задоволени от г-н Колев. Работим като колектив и това е принципът на новия Левски – всички да работим заедно”, завърши Ивайло Петков.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране