07.07.2024 | 11:49
Пеевски е едноличен търговец: “Аз винаги съм печелил и пак ще печеля”
Беше най-омерзеният и оплют - Доган го направи феномен, твърди Рамадан Аталай

Документално съм независим депутат, но това е неправомерно. Няма как да съм изключен от ръководното бюро на партията без решение на ЦОБ и Националния съвет. Затова аз не се възприемам като независим, още повече след 30 години в ДПС да се появи една група от народни представители, които се чудят как да поднесат лъжлива информация на Пеевски. Не само аз, но съм убеден, че и обществото не го приема.

Това заяви пред БНР вече изключеният от ПГ на ДПС депутат Рамадан Аталай.

На въпрос дали се цепи ДПС, той отговори: “Няма как да се случи ДПС да бъде разцепено. Но в момента групата е разделена на две. Едната част приема предложенията на почетния председател и гласува в унисон с устава, а другата част – гледа личните си интереси, без да следва коалиционните споразумения”.

Аталай, също като другите депутати, посетили морската резиденция на Доган в Росенец, отбеляза, че всичко ще стане ясно до дни – от обръщението на почетния председател.

“Няма да покани ГЕРБ в Росенец. Ще ни покани тези, които сме изпълнили волята и устава. Ние сме народни представители, които по съвест гласуват. Но когато срещу себе си имаш човек не от политиката, а от бизнеса – където еднолично се приемат решения, но в политиката няма как да се случат. Когато Пеевски получи доверието на Ахмед Доган и на всички от ДПС да бъде един от двамата съпредседатели, имахме идеята, че ще изведем партията на нивото, където се взимат партийни, не еднолични решения. Оказа се, че ДПС имаме 30 “евродепутати”, а другите сигурно ще ни изкарат, че сме се захванали за Путин”.

Той изостави господин Доган – човекът, който му даде всички възможности, който го постави на политическата арена. В такива случаи двувластието не решава проблемите. И двамата съпредседатели не си говорят. Единият постоянно е натискан. На другия явно нервите му не издържат. Ще видим след няколко дни какво ще се случи. И оттам нататък ще се вземат решения и то такива, които да запазят ДПС. И тези, които не искат да се включат в общите, колективните решения, които не почитат  правото на почетния председател, може и с тях да се разделим”.

Запитан дали ДПС ще се разсели с Пеевски, той отговори: “Как да ви отговоря еднолично? Господин Пеевски вчера не ни беше темата. Темата ни беше принципното управление на темата. Господин Доган каза – той се е борил срещу авторитарни режими и няма как авторитаризмът да е водеща позиция на ДПС. Няма връщане назад. Авторитарното управление на ДПС поражда съпротивителни сили и вие го виждате това в момента”.

“Това, което господин Пеевски се опитва да наложи и това, което прави господин Ахмед Доган, те са несъвместими. И двамата са добре познати на българската общност. Това, което не работи за ДПС, то не работи и за България. Ние няма да изоставим държавата”, подчерта Аталай.

На въпроса дали Доган не се е изплашил, че “Пеевски ще му вземе партията”, той отговори: “Прочетете каква е “вината” на господин Ахмед Доган, когато Пеевски от най-омерзените и оплютите за шест месеца стана човекът, който взима решенията и на когото му ръкопляскат. Това не е ли феномен?… Ако смятате, че господин Доган се отрича, че не познава Пеевски и не знае какви са му възможностите…, впоследствие никой не е очаквал, че Пеевски ще взима сам, еднолично решенията”.

“Господин Пеевски би трябвало да седне, да се замисли. Винаги съм му казвал, че нещата, които ги прави, няма да го доведат до положителен изход. А неговият отговор беше: “Аз винаги съм печелил и пак ще печеля”, заяви още Аталай.

Запитан дали ще се разцепи ПГ на ДПС, той отговори: “Групата в момента е на две. След като се направят съответните стъпки, които ги очакваме в най-близко време, ще се види дали ще има истинско, документално разцепление в ПГ на ДПС. НО в частта за демократично управление на България ДПС няма как да се разцепи. В тази част няма алтернатива”.

“Оттук нататък какво ще бъде, ще бъде решението на господин Доган”, заяви Рамадан Аталай.

На въпроса “Свършен ли е Пеевски”, той отговори: “Не съм аз човекът, който да определи Пеевски дали е свършен или не. Това той самият може да реши. Ние не сме екзекутори. Не сме тръгнали да взимаме главата на когото и да е. Но всеки, който престъпва основните принципи на ДПС – който управлява еднолично, като едноличен търговец и двуличник, няма как да се случат по-нататък нещата”.

Запитан дали има напрежение между Доган и Борисов, той отговори: “Господин Доган е човек, на когото никой не може да му промени мнението. Жив и здрав да ни е! Вчера го видях, пращи от здраве. Той ни отправи посланието – връщане назад няма, ДПС ще се върне в автентичното и ще заеме своето място ако не в правителство, то отиваме на избори”.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране