04.07.2024 | 15:28
Пеевски клекна пред Доган, спря временно чистката в ДПС
Депутати започнаха да се връщат в лагера на Доган

Съпредседателят на ДПС Делян Пеевски даде знак, че намалява натиска си срещу хората на почетния съпредседател Делян Пеевски.

“Движението няма да се разцепи” и “С Доган ще продължим заедно” – заяви Пеевски, а сегашната ситуация той отдаде на интригантство. “На никого няма да позволим да цепи, да интригантства, моите различия са към определени хора. Искам регионите да се чуват и когото хората не харесват, не искам да е депутат и да се бърка в организациите”, категоричен бе той. Това е в разрез с думите на Пеевски вчера след провала на кабинета на ГЕРБ, когато заяви, че в парламентарната група има 30 депутати евроатлантици и те ще останат депутати, с което даде да се разбере, че в редиците на движението предстои сериозна чистка.

Пеевски подчерта още, че няма да изключва повече депутати от ДПС, които са гласували против кабинета ”Желязков”, както и че досега са били изключени  само хора, поискани от организацията. ”Няма нито един изключен от мен човек”, отсече Пеевски.

Относно предстоящия втори мандат за съставяне на правителство, който  би трябвало да бъде връчен на ДПС, Пеевски заяви, че ще го вземат и ще го върнат веднага. Той изрази и песимизъм относно третия: “Третият мандат също се вижда, че няма да е успешен. БСП и ИТН не могат нищо да направят сами, без нас, ГЕРБ и ПП-ДБ, така че отиваме на избори”, добави Делян Пеевски. Вчера по време на дебата за кабинета ”Желязков”, Йордан Цонев от ДПС  каза, че са готови да преговарят с всички без ”Възраждане” за съставяне на правителство с втория мандат.

В същото време депутати от парламентарната група на ДПС започнаха да се връщат в лагера на Ахмед Доган. Това се случва, след като вчера 14 депутати гласуваха ”против” кабинета ”Желязков” след ”заръката” на почетния лидер на движението, която бе в остро противоречие с желанието на съпредседателя Делян Пеевски кабинетът на ГЕРБ да бъде подкрепен.

С писмо до председателя на парламента Рая Назарян, което е публикувано във Фейсбук групата ”Аз подкрепям Ахмед Доган”, депутатът от ДПС Ердуан Мехмед се отрече от вота си в подкрепа на кабинета на ГЕРБ. Мехмед пише, че изричната му воля е била да гласува ”против”. И моли техническия екип на Народното събрание да отрази промяната.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране