11.05.2017 | 0:11
Пеевски влиза в икономическата и в земеделската комисия
Цветан Цветанов оглави комисията по вътрешна сигурност на парламента

Депутатът от ДПС Делян Пеевски ще бъде член на икономическата комисия в парламента. Това гласува парламентът. Депутатите днес ще одобрят състава на всички комисии. 178 депутати подкрепиха решението, против нямаше, а 1 се въздържа.

Любопитна подробност е, че при избирането на министъра на икономиката Емил Караниколов се появиха сериозни съмнения, че е човек на Пеевски. Докато Караниколов бе шеф на Агенцията по приватизацията, бяха извършени сделки като тази за “Булгартабак” и за Дипломатическия клуб в Бояна.

Малко след това Пеевски бе избран и за член на комисията по земеделие. 181 подкрепиха това решение, против отново нямаше, 4 се въздържаха. За земеделския министър Румен Порожанов също се твърди, че е близък до Пеевски.

Зам.-шефът на ГЕРБ Цветан Цветанов оглави вътрешната комисия, в която ще членува и лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. ГЕРБ ще ръководи следните комиси – външна, вътрешна, по отбрана, образователна, здравна, по култура и медии, околна среда и води, бюджетна, правна, енергийна, земеделие и храни, по вероизповеданията и правата на човека, за контрол над службите, ДПС ще ръководи социалната и транспортната комисии.

БСП поема комисията за контрол на европейските средства, икономическата комисия и комисията за взаимодействие с неправителствени организации. “Обединените патриоти” получават ръководството на регионалната комисия, комисията за децата, младежта и спорта, антикорупционната комисия и комисията за наблюдение на приходните агенции. Комисията за българите в чужбина ще се ръководи от “Воля”.

 

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране